HomeCloud & MobilityMicrosoft Teams se dezvolta (suport CarPlay printre altele) pentru a raspunde nevoilor...

Microsoft Teams se dezvolta (suport CarPlay printre altele) pentru a raspunde nevoilor de munca de acasa

Microsoft extinde funcționalitățile Teams pentru a răspunde mai bine noilor scenarii de muncă hibridă: acasă/birou.
Microsoft extinde funcționalitățile Teams pentru a răspunde mai bine noilor scenarii de muncă hibridă: acasă/birou.

Ieri seară Microsoft a anunțat că Teams va primi noi funcționalități care să facă soluția să răspundă mai bine nevoilor actuale de muncă hibridă acasă/birou. Lista de schimbări este lungă, printre ele am văzut opțiunea de integrare cu CarPlay a clientului Teams, pentru a permite participarea în ședințe atunci când ne deplasăm cu mașina.

Alte schimbări presupun integrarea cu camere video inteligente care pot urmări persoanele din încăpere și pot genera stream-uri video separat, făcând mai ușoară identificarea persoanelor care vorbesc la un moment dat.

Mai mult, va fi integrat un AI de recunoaștere facială pentru identificarea automată a persoanelor care participă la o întâlnire, permițând Teams să ofere informații detaliate despre participanți. Numele vor fi grupate în funcție de camera din care intră în conferință. Camerele video cu care Teams va lucra eficient sunt produse de Jabra, Neat, Poly și Yealink.

Alt element interesant este modul ”companion” prin care participanții la întâlniri se pot conecta cu propriile dispozitive – smartphone, laptop – și vor putea folosi funcția whiteboard cu conținut partajat de pe acel dispozitiv.

Dacă vă aduceți aminte de funcția speaker coach introdusă mai demult pentru PowerPoint, Microsoft vrea să aducă AI-ul și în Teams în lunile următoare. Și tot legat de PowerPoint, Microsoft va introduce și Cameo (undeva în 2022), o opțiune prin care vor putea fi adăugate stream-uri video Live direct în prezentările PowerPoint – locația din pagină poate fi ajustată în așa fel încât să nu acopere conținutul din fundal.

Toate elementele dezvoltate acum sunt generate ca urmare a analizei datelor strânse de Microsoft și LinkedIn în ultimii doi ani și pun accent pe ușurarea și creșterea eficienței muncii de acasă.

Mai multe detalii despre anunțul Microsoft găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep