HomeFeaturedFocusRoamingul ramane gratuit in UE pana in 2032

Roamingul ramane gratuit in UE pana in 2032

Comunitatea Europeană a anunțat că s-a ajuns la un acord prin care roamingul rămîne gratuit în UE până în 2032.
Comunitatea Europeană a anunțat că s-a ajuns la un acord prin care roamingul rămâne gratuit în UE până în 2032.

Nu e așa că v-ați obișnuit să călătoriți în UE fără să vă mai gândiți la costuri și ați ajuns să depindeți în mare măsură de smartphone și accesul la internet? Și pentru mine internet și apeluri gratuite în roaming UE este deja un lucru pe care îl iau ca normal și mă bazez în foarte mare măsură pe smartphone și aplicațiile smart cu acces la internet ori de câte călătoresc în UE.

Vestea bună (la care nu m-am gândit până acum) este că Parlamentul European a ajuns la un acord prin care se menține accesul gratuit la roaming de date și voce pentru țările UE, cel puțin până în 2032, chestie care prelungește cu încă 10 ani acordul încheiat în 2017.

Parlamentul European a spus că: “Cetățenii vor putea să efectueze apeluri de voce, să trimită SMS-uri și să folosească conexiunea internet mobilă în timp ce călătoresc în UE fără niciun cost suplimentar, la aceiași calitate a rețelei pe care o au și acasă. Vor avea acces îmbunătățit la servicii de comunicare de urgență, indiferent unde se află în Europa. Și vor avea dreptul să nu plătească niciun cost suplimentar în caz că vreun operator îi va taxa suplimentar. Noul regulament intră în vigoare de la 1 iulie 2022.

Atenție însă: Marea Britanie nu mai face parte din UE, așa că acest acord nu se extinde și pentru ea, prin urmare călătoriile acolo vor fi taxate în roaming. E bine să nu uitați asta și dacă aveți treabă mai multă în Marea Britanie, mai bine vă cumpărați un SIM PrePay acolo decât să plătiți costuri de roaming.

În schimb vacanțele din Grecia, Croația, Italia, Austria, Germania rămân la fel de accesibile. Asta dacă o să mai putem călători la fel de ușor …

via UE

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep