HomeFeaturedFocusApple a lansat iOS 15.2.1, update minor ce repara o problema de...

Apple a lansat iOS 15.2.1, update minor ce repara o problema de securitate din HomeKit

A ieșit iOS 15.2.1, un update minor de iOS care repară o problemă de securitate din HomeKit ce poate duce la blocarea aparatelor.
A ieșit iOS 15.2.1, un update minor de iOS care repară o problemă de securitate din HomeKit ce poate duce la blocarea aparatelor.

Aseară Apple a lansat iOS 15.2.1, primul update din 2022, chiar dacă e unul minor. Pachetul are aproape 1GB (deși vorbim de un update minor) și vine să ofere un patch pentru o problemă de securitate din HomeKit, raportată la final de 2021. Este vorba despre CVE-2022-22588 care poate duce la denial of service, moment în care iPhone-urile și iPad-urile se pot bloca în cazul în care detectează în rețea un aparat HomeKit care are un nume ce conține peste 500000 de caractere.

Vulnerabilitatea în cauză a fost denumită doorLock.

Problemă este și mai gravă pentru că după blocarea aparatului și evident, repornirea lui, sunt pierdute datele de pe aparat, iar reconectarea la iCloud duce la refacerea problemei.

În acest context, dacă nu folosiți HomeKit și ați dezactivat serviciul, nu are rost să puneți update-ul. Altfel e indicat să instalați iOS 15.2.1 cât mai repede!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep