HomeFeaturedFocusMediaTek Dimensity 9000 versus Snapdragon 8 Gen 1 versus Exynos 2200 in...

MediaTek Dimensity 9000 versus Snapdragon 8 Gen 1 versus Exynos 2200 in Geekbench

Dimensity 9000

Cele trei chipset-uri de top de la producătorii cei mai cunoscuți au fost prezentate oficial de către companiile producătoare. Este vorba despre MediaTek Dimensity 9000, Exynos 2200 de la Samsung și Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Însă doar modelul celor de la Qualcomm și-a făcut și apariția într-un telefon lansat comercial. Ba chiar în mai multe.

Un leakster cu un istoric destul de bun, Ice Universe, a publicat pe conturile sale o fotografie cu o comparație între rezultatele celor trei chipset-uri în populara aplicație de benchmark, Geekbench 5. Spunem trei chipset-uri pentru că avem în vedere telefoanele Android. În grafic apare și A15-le celor de la Apple, care se distanțează fără emoții.

Însă surpriza vine de la noul Dimensity 9000 de la MediaTek. Care pare să fie noul rege dintre cele trei menționate mai sus. Mai ales atunci când ne uităm la scorul multi-core.

Comparația cred că ar trebui realizată doar în momentul în care toate trei sunt prezente în unități comerciale, disponibile pe piață. Și, dacă este să mergem mai departe, cei care realizează acest test ar trebui să fie independenți și să achiziționeze unitățile respective din magazine partenere. Să nu fie unități de test, pe care majoritatea companiilor le pregatesc tocmai pentru aceste teste benchmark.

De remarcat că în comparație apare și Snapdragon 888. Asta ca să vedem că saltul făcut de Qualcomm de la o generație la alta nu este chiar atât de spectaculos.

Revenind, MediaTek pare să fie pe o direcție foarte bună și să amenințe supremația Qualcomm pe segmentul hig-end. Însă, așa cum am precizat mai sus, aș aștepta până la apariția unor unități comerciale care să integreze noul Dimensity 9000.

via Ice Universe

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep