HomeFeaturedFocusO mizerie: HBO GO nu este disponibil pentru acest model de dispozitiv

O mizerie: HBO GO nu este disponibil pentru acest model de dispozitiv

Începând de azi milioane de televizoare smart nu mai pot accesa aplicația HBO GO din cauza unei schimbări de politică: HBO GO nu mai este disponibil pe acest model de dispozitiv.
Începând de azi milioane de televizoare smart nu mai pot accesa aplicația HBO GO din cauza unei schimbări de politică: HBO GO nu mai este disponibil pe acest model de dispozitiv.

HBO GO nu este disponibil pentru acest model de dispozitiv” este mesajul cu care s-au trezit azi o grămadă de utilizatori ai serviciului de streaming. Sub pretextul că vor să ofere o experiență de vizionare de top, HBO a anunțat azi milioane de utilizatori că televizoarele lor smart de generație mai veche (4-5 ani) nu mai pot folosi aplicația HBO GO.

Am descoperit asta pe un model smart TV LG LF630v ce folosește webOS 2 care azi nu a mai putut să pornească aplicația HBO GO. Uitându-mă pe email-uri am descoperit unul de la Digi în care suntem anunțați că începând de astăzi aparatele de generație mai veche nu mai pot folosi aplicația HBO GO.

Modelele afectate sunt:

  • Samsung Orsay
  • Samsung cu sistemul de operarea Tizen OS versiunea 2015 sau mai veche
  • televizoarele smart LG cu webOS mai mic de 3.5
  • PlayStation 3

Dacă aveți ghinionul să folosiți un aparat menționat mai sus și ați dat de mesajul ”HBO GO nu mai este disponibil pe acest model de dispozitiv”, luați-vă adio de la accesarea HBO GO direct din aplicația de pe smart TV.

Aveți însă alternative:

  • vă folosiți de PC/laptop și accesați HBO GO din browser și apoi conectați sistemul la smart TV fie prin WiFi Direct, fie prin cablu HDMI
  • cumpărați folosiți un Chromecast/media center Android unde există aplicație dedicată
  • vă folosiți de smartphone/tabletă unde vă instalați aplicația HBO GO și proiectați pe smart TV via WiFi Direct (sau cablu HDMI)

Altfel, mergeți frumos și vă cumpărați un televizor compatibil din generație mai nouă, nu înainte să aruncați un ochi aici ca să citiți condițiile HBO GO.

În spatele anunțului că se preocupă de o experiență de vizionare mai bună, HBO tocmai a făcut o mizerie ordinară refuzând accesul la aplicație multor milioane de utilizatori. Mai ales că nu a oferit niciun fel de avertisment prealabil în direcția asta.

De ce a făcut asta? Păi e simplu: modelele de televizoare compatibile cu serviciul HBO (adică alea de au aplicație dedicată) aduc cu ele un parteneriat dintre producător și HBO, chestie care are beneficii de marketing în ambele direcții și în același timp și responsabilități. Iar una dintre ele este să dea un mic imbold utilizatorilor să își cumpere un model nou de televizor, că ala de îl au de 5-6 ani nu mai e bun, în ochii HBO.

Adică ieri era bun, azi nu mai e bun. Fără niciun fel de avertizare. Iar Netflix încă merge …

Bine, HBO nu sunt singurii care fac astfel de mizerii, am pățit asta și cu YouTube pe un model LG de acum 10 ani. Asta în timp ce de pe Xbox 360 încă pot să urmăresc același YouTube direct din aplicația dedicată, așa ca fapt divers.

P.S: intre timp a venit si explicația oficială: HBO Go este înlocuit de HBO Max, începând cu 8 martie. Detalii și prețuri găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

16 COMENTARII

  1. Oameni buni, nu renuntati la Samsung ci la porcaria de HBO. Sa -si bage aplicatia in dos. Oricum, nu face 2 bani. Voiam sa mi schimb tv-ul, dar acum, m am hotarat sa l tin “o viata”. Netfix n-o face ca se mai uita pulea. Oricum, sa te uiti la seriale e pierdere de timp…

  2. Nici să mintă nu știu. Am un LG cu WebOS, care și-a făcut update la versiune mai mare de 4, dar apare același mesaj. Deci asta cu 3.5 e minciună. S-aștepte ei să le dau 40 de dolari pe hbo max

  3. La revedere Samsung!! Am renunțat pe viață la a mai cumpăra televizoare și orice altceva pe care scrie Samsung. Mi se pare o super mizerie ce au făcut cu aplicația HBO GO…așa că Samsung va merge la gunoi și voi lua Sony…
    PS…Dețin o grămadă de Samsung…4 televizoare, 3 telefoane, 2 aspiratoare, mașină de spălat și uscător, frigider etc …toate vor fi înlocuite cu alte branduri. Cu alte cuvinte… mă *** in Samsung….Carry on!!!

  4. Televizorul meu este un samsung smart tv 4k de acum 5 ani, si acum nu mai pot sa vad hbo pe el. Am sunat azi si am anulat abonamentul. Din moment ce ei isi permit sa faca mizerii din astea, nu mai am nici o remuscare sa downloadez filmele si sa le vad de pe un stick ( cu care televizorul meu “antic” nu are nici o problema ).

  5. HBO Go oricum era o mizerie. Se misca foarte greu si uneori nu puteai sa vezi un film de unde ramasesei, trebuia sa-l iei de la inceput. Probabil ca serverele lor erau sufocate si in acest fel si-au eliberat resursele.
    Pe de alta parte si producatorii de televizoare sint la fel de vinovati pentru ca nu au facut actualizari.

  6. Eu am un LG TV 43UH603V , cand intrii la about this device la setari imi arata ca am verisunea 5.0.nu stiu cat dar hbo go-ul tot imi da acest mesaj..e vreo solutie?televizoru a venit inital cu webOS 3.0 din cate am citit, am cum sa il reporgramez si sa ii instalez webOS 3.5 ca sa pot folosii hbo go-ul?

    • Din păcate nu se poate face nimic pentru upgrade la un webOS mai nou. Am vorbit mai sus despre soluțiile disponibile, cea mai apropiata experienta de vizionare facila este folosirea unui Google Chromecast TV ( undeva la 400 de lei) care folosește Android TV OS și are aplicație dedicata HBO Go.

      • Salutare, o solutie alternativa la Google Chromecast TV este stick-ul Android TV de la Xiaomi. Si este la jumatate din pretul Chromecast-ului. Asta ca o varianta ieftina de a accesa platforma HBO GO pe tv-uri non-smart sau incompatibile.

  7. Eu am un LG serie 8 (4K + 3D si sistem HarmanKardon incorporat din 2016) si am primit acelasi mesaj.
    Am sunat la LG Support, si mi au spus ca televizorul este vechi si nu au cum sa faca update de soft, ca partea hardware nu duce …
    La Netflix filmele 4K se vad excelent fara intrerupere, la fel si filmulelte 3D de pe internet.
    Concluzia ar fi :
    1 – dezvoltatorii aplicatie HOB GO sunt praf (asta 100%) ….
    2 – cei de la LG isi bat joc de clienti daca pe produsele de top partea de software este garantata doar pt max 5 ani … pana la urma nu este un telefon …

    • Toti producatorii vor sa vanda mai multe produse – Apple facea mizerii cu bateriile de iPhone ca sa vanda modele noi, toate brandurile Android se opresc la 1-2 update-uri, producatorii de televizoare fac la fel. Si aplicatiile pentru serviciile de streaming sunt un instrument foarte bun de a forta utilizatorii sa schimbe modelul actual.
      INSA: aplicatia HBO GO nu e scrisa de LG, e scrisa de firma angajata de HBO. Si doar ei au dreptul sa ofere asa ceva in magazinul de pe webOS. Acelasi lucru e valabil si pentru televizoarele Samsung.

  8. Nu prea iti inteleg supararea. Nici windows 10 nu merge pe un 486. Am o tableta samsung de 6 ani care nu mai ruleaza nici youtube.

    Tu ca dezvoltator te-ai focusa pe platforme vechi sau noi?

    • E putin exagerata comparatia ta: un 486 are … 30 de ani? Aici vorbim de modele de televizoare din 2015-2016 care inca merg foarte bine.
      La fel cum am 2 laptop-uri din 2014 pe care Windows 10 merge foarte bine, ma astept ca si aplicatiile de pe televizor sa functioneze. Si nu e ca si cum HBO ar fi adaugat nu stiu ce functii senzationale de rup in doua hardware-ul, mai ales ca Netflix, care este peste aplicatia HBO GO (care intre noi fie vorba e scrisa cu picioarele si plina de bug-uri) din toate punctele de vedere.
      Sunt developer si inteleg ce inseamna mentenanta pe aplicatii legacy (si eu a trebuit sa fac asta) – nu e ca si cum HBO GO ar avea nu stiu cate zeci de mii de aplicatii pe smart TV-uri. Au cateva versiuni, pe care oricum nu le actualizeaza atat de des.

    • Una e cand lansezi un software nou si spui ca va suporta doar generatiile curente de dispozitive si alta e cand e o aplicatie lansata acum 5 ani care n-a primit nici un update major de atunci si mergea ok si brusc ii tai craca.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep