HomeFeaturedFocusPiata de smartphone si-a revenit in 2021, Samsung domina in continuare

Piata de smartphone si-a revenit in 2021, Samsung domina in continuare

smartphone

Conform unui studiu realizat de Canaly în ceea ce privește livrările de smartphone la nivel global pe parcursul anului 2021, piața globală și-a revenit la nivelul de dinainte de pandemia de COVID. Au fost livrate un total de 1,35 miliarde de unități, o creștere de 7% în comparație cu cifra reușită în 2020. În 2019, anul neafectat economic de pandemie, cifra de unități livrate fusese de 1,37 miliarde unități.

Cumva îmbucurător pentru 2021 este faptul că livrările reușite au fost realizate în contextul unei alte crize majore, cea de componente. Încă se caută soluții la lipsa de chip-uri care a lovit și în piața de smartphone, semn că potențialul de creștere ar fi fost și mai ridicat în condiții optime de piață. Așa că premisele pentru viitor sunt optimiste.

Revenind la performanțele din 2021, Samsung a reușit încă o dată să își confirme statutul de lider. Asta deși Apple a reușit un trimestru al patrulea excelent și a dominat ultimele trei luni ale anului.

Tabelul de mai jos ne arată care este în continuare top 5-ul pe piața de smartphone în 2021, dar și care a fost dinamica cotelor de piață în comparație cu 2020.

Ca o menține specială, Oppo include și terminalele OnePlus livrate în 2021. Cele două companii sunt deținute de aceeași entitate. Care, de altfel, deține și Vivo.

Samsung și Apple sunt singurele companii care se opun asaltului producătorilor chinezi. Sunt curios cât vor mai rezista, pare o sarcină din ce în ce mai grea.

Și tot ca o mențiune, Samsung și-a atins ținta de 8 milioane de unități foldable vândute în 2021 (din totalul de 274,5 milioane de unități). Un semn destul de clar, cred eu, că acesta este viitorul.

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep