HomeMobileAndroidCateva impresii despre Samsung Galaxy A52s 5G

Cateva impresii despre Samsung Galaxy A52s 5G

Galaxy A52s 5G

La momentul apariției sale, undeva la finalul verii anului trecut, Samsung Galaxy A52s 5G părea să fie un refresh pentru modelul A52 5G deja existent. Compania coreeană părea conștientă de faptul că avea pe piață un telefon solid, atractiv atât ca specificații, cât și ca preț de vânzare, care se bucura de o popularitate crescută. O caracteristică pe care toată seria Galaxy A o moștenește din generație în generație.

Așa că a părut oarecum normal gestul celor de la Samsung de a reîmprospăta puțin acest dispozitiv, cu scopul clar de a-i prelungi viața comercială, de a-l face din nou atractiv pentru public. Mai ales că noul smartphone era identic, dar venea cu un chipset mai puternic. Și o făcea la același preț de vânzare.

Ar mai fi posibilă o explicație. Anul 2021 a fost unul marcat de o puternică criză de chip-uri. Care a impactat atât piața auto, cât și pe cea de smartphone. Așa că decizia Samsung de a trece la un nou chipset pentru a onora mai departe cererea ridicată pentru acest model, ar fi putut fi dictată și de probleme în lanțul de aprovizionare.

Însă cred că motivul pentru care s-a decis acest mic update este mai puțin important. Contează mai mult că avem pe piață un Samsung Galaxy A52s 5G, un model ceva mai puternic decăt predecesorul său. Și care vine la același preț de vânzare.

Practic, A52s 5G a venit cu un chipset Snapdragon 778G de la Qualcomm. Acesta a înlocuit Spadragon-ul 750 de pe modelul A52 5G. Care, la rândul lui, a înlocuit un Snapdragon 720 prezent pe varianta A52 (4G), un alt telefon identic din punct de vedere fizic. Dacă în momentul în care a apărut varianta 5G am primit și o rată de refresh mai bună a display-ului (de la 90 Hz la 120 Hz), acum modificarea de chipset este singura deosebire dintre cele două este la nivel de procesor.

Specificații tehnice Samsung Galaxy A52s 5G

Chiar și așa, cred că este util să mai trecem încă o dată în revistă configurația acestui mid-range. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Samsung Galaxy A52s 5G:

  • Ecran: Super AMOLED
  • Diagonală: 6,5 inchi
  • Rezoluție: fullHD+ (2400 x 1080 pixeli)
  • Aspect ratio: 20:9
  • Densitate: 405 ppi
  • Rată refresh: 120 Hz
  • Protecție: Gorilla Glass 5
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 778
  • Procesor: octa-core (4 x 2.4 GHz Kryo 670 + 4 x 1.9 GHz Kryo 670)
  • GPU: Adreno 642L
  • Memorie RAM: 6 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • Slot microSD: da, hibrid
  • Sistem de operare: Android 11 cu upgrade la Android 12 (OneUI 4.0)
  • Cameră foto principală: quad-camera (64 MP, f/1.8, 26mm wide, 1/1.7″, 0.8µm, PDAF, OIS + 12 MP, f/2.2, 123˚ ultrawide, 1.12µm + 5 MP, f/2.4, macro + 5 MP, f/2.4, depth)
  • Cameră foto frontală: 32 MP, f/2.2, 26mm wide, 1/2.8″, 0.8µm
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 4500 mAh
  • Viteză de încărcare: 25W
  • Cititor de amprentă digitală: da, integrat sub display
  • Altele: IP67, USB Type-C, NFC, dual-SIM
  • Dimensiuni: 159.9 x 75.1 x 8.4 mm
  • Greutate: 189 g
  • Construcție: față sticlă, ramă plastic, spate plastic
  • Culori: Awesome Black, Awesome White, Awesome Purple, Awesome Mint

Așa cum spuneam, nu s-a schimbat nimic altceva, în afară de chipset. S-a păstrat chiar și gama de culori, semn că legătura dintre cele două telefoane a rămas foarte strânsă.

Cum cele două telefoane sunt identice din punct de vedere fizic, husele de protecție pentru Galaxy A52 5G se potrivesc și pentru Samsung Galaxy A52s 5G. Cum de altfel se potriveau și pentru varianta 4G. Motiv pentru care nu am mai cerut altele de la partenerii noștri de la MobileDirect. Însă în oferta lor găsiți multe opțiuni de huse de protecție pentru dispozitiv, pentru toate gusturile.

Desigur, ca la orice smartphone Galaxy A, sunt disponibile mai multe combinații de memorii. Noi am testat-o pe cea cu 6 GB de RAM și memorie internă de 128 GB. Însă există opțiuni și cu 4 GB de RAM, și cu 8 GB de RAM. Iar memoria internă poate urca până la 256 GB.

Preț de vânzare

Teoretic, nici prețul nu s-a schimbat în momentul apariției lui Samsung Galaxy A52s 5G. Însă acest lucru s-a întâmplat la finalul verii anului trecut. În prezent telefonul se vinde cu 1549 de lei pe eMAG.ro. Mai jos aveți o captură de ecran.

Că este un preț bun, mare sau mic, este mult de discutat. Opțiuni sunt destule, inclusiv pe piața din România. Însă trebuie avut în vedere că avem un smartphone Samsung, o companie solidă, cu o prezență puternică pe piața locală.

Performanțe

Teoretic, schimbarea de chipset ar trebui să aibă un impact vizibil în performanțele dispozitivului. Așa că l-am trecut prin cele mai populare aplicații de benchmark. Pentru comparație, găsiți scorurile și pentru Galaxy A52, în testele realizate la momentul review-ului de atunci. Și ar merita o comparație, pentru că saltul de performanțe este unul considerabil.

O să încep cu AnTuTu Benchmark. Vedeți mai jos scorul obținut.

A urmat testul din Geekbench 5. Plusul de valoare este considerabil.

La fel se întâmplă și în testul de performanță din PCMark.

Am efectuat și testele din GFXBench.

La final am rulat și câteva teste din 3DMark. Și aici rezultatele sunt considerabil mai bune ca cele reușite de Galaxy A52 5G.

Concluzia este una destul de clară. Schimbarea de chipset s-a regăsit într-un plus clar și consistent de performanțe.

Autonomie

În mod normal, această schimbare ar putea lăsa urme și la nivel de autonomie a dispozitivului. Așa că am rulat și testul de autonomie din PCMark. Rezultatul este vizibil mai jos.

Vedem o ușoară îmbunătățire a performanțelor acumulatorului, dar nimic substanțial. Putem spune lejer că aici nu s-a schimbat nimic.

Concluzii

În mod normal nici în ceea ce privește alte aspecte nu ar trebui să fie sesizabile schimbări.

Practic avem același telefon, cu un chipset mai bun. Și cu o versiune mai proaspătă a sistemului de operare, aspect care are și el importanța sa. Performanțe mai bune (sensibil mai bune), obținute la același cost.

Aici este marele argument al lui Samsung Galaxy A52s 5G. Un mid-range care ar trebui să fie un canditat de neocolit atunci când există un buget clar pentru achiziția unui smartphone. Cu atât mai mult cu cât telefonul pare să ofere suficient de multe pentru prețul pretins.

Va fi interesant de vâzut cu ce va veni următoarea generație. Dar până atunci Galaxy A52s 5G rămâne unul dintre cele mai populare modele ale producătorului coreean. Și un lider incontestabil pe segmentul mid-range în oferta Samsung.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep