HomeFeaturedFocusSony achizitioneaza studioul Bungie pentru 3,6 miliarde dolari

Sony achizitioneaza studioul Bungie pentru 3,6 miliarde dolari

Bungie

O nouă mișcare importantă pe piața de gaming, după ce Microsoft a anunțat achiziția Activision Blizzard pentru nu mai puțin de 68,7 miliarde dolari. Sony Interactive Entertainment anunță achiziția studioului Bungie. Valoarea tranzacției nu mai este chiar atât de spectaculoasă, dar rămâne de ordinul miliardelor. Aproximativ 3,6 miliarde vor plati cei de la Sony pentru această achiziție.

Studioul cumpărat de Sony s-a consacrat prin dezvolatarea seriei Destiny. Însă în portofoliul său se găsesc și alte titluri cu rezonanță la gameri: Halo, Oni, Myth sau Marathon sunt doar câteva dintre ele.

Bungie a fost înființat în 1991. A revoluționat, cel puțin după părerea unora, FPS-urile. A făcut chiar parte din Microsoft și, ulterior, din Activision. Însă din 2019 este o companiei independentă. Și se pare că va continua în acest fel chiar și după ce devine parte a Sony. Cel puțin asta a declarat CEO-ul său, Pete Parsons, chestionat fiind despre această achiziție.

Vor continua să dezvolte și să plublice proiectele lor, în mod independent. Sincer mă cam îndoiesc că va fi așa, cred mai degrabă că se vor alinia politicilor Sony. Și chiar dacă, pentru moment, titlurile cele mai de succes vor rămâne multi-platformă (vezi Destiny 2), s-ar putea ca pe viitor să avem anumite restricții.

Până la urmă este doar o parte a duelului mult mai amplu dintre Sony și Microsoft, care dețin cele mai populare console de gaming și care încearcă să atragă prin diferite argumente (unele exclusive) cât mai mulți gameri.

via Bungie

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep