HomeFeaturedFocusAtentie, router-ele TP Link trimit date catre terti fara acordul utilizatorului!

Atentie, router-ele TP Link trimit date catre terti fara acordul utilizatorului!

TP Link continuă să desconsidere securitatea utilizatorilor, cea mai recentă ispravă e legată de faptul că trimite date către terți fără acordul utilizatorilor!
TP Link continuă să desconsidere securitatea utilizatorilor, cea mai recentă ispravă e legată de faptul că trimite date către terți fără acordul utilizatorilor!

Nu este prima dată când spun să stați departe de produsele TP Link (mult lăudate și aplaudate în România) din cauza problemelor de funcționare și securitate pe care acestea le au și mai ales din cauza atitudinii companiei vizavi de patch-uri și utilizatori. Cea mai nouă ispravă a TP Link este legată de faptul că expune datele utilizatorilor ce folosesc anumite tipuri de router-e (în speță modelul TP Link Archer AX3000) către terți, fără să ceară acordul.

Sub masca asigurării securității (și implicit a scanării traficului), acest model de router trimite cantități mari de date către server-ele Avira SafeThings (TP Link are o colaborare cu Avira prin care oferă funcții precum HomeCare sau HomeShield) iar utilizatorii habar nu au despre treaba asta. Informația vine de pe Reddit, unde ArmoredCavalry ne spune că în 24 de ore router-ul său a trimis către Avira peste 80000 de request-uri.

În esență nu ar trebui să fie nicio problemă că acest lucru se întâmplă, dacă utilizatorul ar fi fost înștiințat – în articolul de pe Reddit, ArmoredCavalry susține că serviciul Avira era funcțional pe router fără ca el să îl fi activat/configurat. Mai mult, Avira/Home Shield ar fi fost dezactivate din setările din router.

Ca lucrurile să fie și mai interesante, un alt post mai vechi, de data asta de pe forumul XDA ne spune că un alt utilizator ce folosea router-ul TP Link Deco X68 avea un comportament similar, cu serviciul de securitate dezactivat din router. Și ca de obicei, TP Link nu dă doi bani pe chestia asta, aruncând cu vorbe goale că o să rezolve problema printr-un update de firmware care nu a mai venit.

Ce puteți face voi ca să vedeți cum stă treaba? Prima dată să verificați dacă și router-ul vostru se comportă la fel, instalând o soluție de din DNS Gateway care vă permite să observați tot traficul.

Iar dacă se adeverește că și la voi se întâmplă, renunțați la TP Link (vă recomand să faceți asta oricum) și să vă orientați către alte soluții.

via neowin

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep