HomeFeaturedFocusBlack Shark 5 Pro a fost prezentat oficial

Black Shark 5 Pro a fost prezentat oficial

Black Shark 5 Pro

Black Shark pare să fie o entitate separată de Xiaomi. Am văzut ingineria asta și la alte case: au făcut-o cei de la Huawei cu Honor, cei de la Oppo cu Realme. Se pare că acum și Xiaomi a adoptat acest model. E bine să nu ai toate ouăle într-un singur coș. Oricum, ceea ce contează mai mult este că fanii au la dispoziție un nou terminal de gaming de top. Este vorba despre modelul Black Shark 5 Pro, cel mai atractiv dintre cele trei pe care compania le-a prezentat oficial.

Alături de el și-au mai făcut apariția modelele Black Shark 5 RS și Black Shark 5. Însă noi vom insista asupra vârfului de gamă.

Dispozitivul este motorizat de un chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Acesta este ținut în parametri optimi de două sisteme de răcire pe bază de vapori. Procesorul rulează în combinație cu o memorie RAM de 16 GB. Capacitatea internă de stocare este de 512 GB. Aceasta din urmă este împărțită între NVMe SSD și UFS 3.1 (256 GB + 256 GB) pentru o cât mai bună viteză de scriere și citire. Inclusiv RAM-ul poate prelua provizoriu această misiune, atunci când este nevoie de viteze și mai mari.

Nucleul hardware este ținut în viață de un acumulator pe măsură. Nu atât prin capacitatea sa, de 4650 mAh, cât mai ales prin viteza de încărcare de 120 Hz.

Ecranul lui Black Shark 5 Pro este un OLED cu rezoluție fullHD (2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9). Are o rată de refresh de 144 Hz, o diagonală de 6,67 inchi și suportă HDR10+. Are un  orificiu central pentru camera foto frontală de 16 megapixeli.

Sistemul foto de pe spate are un senzor principal de 108 megapixeli, un ultrawide de 13 megapixeli și un telephoto macro cu rezoluție de 5 megapixeli. Mult mai important pentru experiența de gaming este sistemul de sunet. Unul care duce telefonul pe primul loc în top-ul audio DxOMark.

Există și cele două shoulder trigger-e cu sistem pop-up magnetic, dacă tot am pomenit experiența de gaming.

Black Shark 5 Pro va fi disponibil în China la un preț de aproximativ 660 dolari, începând cu 2 aprilie. A fost anunțată și o disponibilitate globală, fără prea multe detalii însă.

Alături de el au fost lansate și modelele 5 RS (cu Snapdragon 888+ sau doar 888, în funcție de configurațiile de memorii), cu prețuri care pleacă de la aproximativ 520 dolari și Black Shark 5 standard (cu chipset Snapdragon 870), care pornește de la 425 dolari.

Black Shark 5 RS si Black Shark 5

Ambele preiau trăsături de la modelul Pro, dar fac și anumite concesii. Oricum, pentru experiența de gaming se vrea tot ce-i mai bun, așa că Pro-ul rămâne alegerea de top.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep