HomeFeaturedFocusiOS 15.4 a introdus Face ID cu masca, doar ca nu merge....

iOS 15.4 a introdus Face ID cu masca, doar ca nu merge. Asa puteti testa si voi

Apple a introdus în iOS 15.4 opțiunea de recunoaștere facială Face ID pentru cei ce poartă mască. Așa o puteți activa și testa și voi!
Apple a introdus în iOS 15.4 opțiunea de recunoaștere facială Face ID pentru cei ce poartă mască. Așa o puteți activa și testa și voi!

Una dintre opțiunile noi introduse de odată cu iOS 15.4 este posibilitatea de deblocare a telefonului cu Face ID, atunci când este purtată masca (la doi ani de la începutul pandemiei, era și normal ca Apple să vină cu așa ceva). Am testat-o și pot să vă spun că nu merge: din 10 încercări dacă reușesc deblocarea de 2-3 ori, chestie ce m-a determinat să renunț să mai folosesc așa ceva. Nu prea îmi dau seama de ce Apple s-a mai chinuit să introducă asta pentru că bănuiesc că știau și inginerii de acolo că nu funcționează.

Poate că e doar o chestie care se întâmplă cu iPhone-ul meu (12) – de asta vă spun cum activați și voi opțiunea ca să o puteți testa. Deși masca nu mai e obligatorie în România, doar recomandată (și nimeni nu ține cont de această recomandare, pentru că COVID a dispărut când Rafila și gașca au decretat ridicarea stării de alertă), poate vreți să știți cum funcționează și să vedeți dacă la voi merge.

Ideea e așa: mergeți în Settings/Face ID & Passcode și acolo activați Face ID with Mask. Apoi urmăriți pașii de pe ecran și (re)faceți scanarea facială (fără mască!) și alegeți Use Face ID with Mask.

Dacă procesul de scanare facială merge cum trebuie – trebuie să vă rotiți capul în așa fel încât camera să înregistreze chipul din cât mai multe unghiuri – veți putea activa opțiunea. Și pe urmă să încercați să o folosiți.

Poate la voi merge mai bine :).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep