HomeFeaturedFocusMicrosoft aduce un inlocuitor pentru Movie Maker in Windows 11: Clipchamp

Microsoft aduce un inlocuitor pentru Movie Maker in Windows 11: Clipchamp

Clipchamp este aplicația ce va înlocui vechiul Movie Maker în Windows 11: e deja disponibil în build-ul 22572 de Windows 11 Insider Preview.
Clipchamp este aplicația ce va înlocui vechiul Movie Maker în Windows 11: e deja disponibil în build-ul 22572 de Windows 11 Insider Preview.

Ieri seară, odată cu lansarea Windows 11 Insider Preview build 22572 am avut ocazia să descoperim că Microsoft introduce Clipchamp, aplicația de editare video care vine să înlocuiască Movie Maker (asta dacă vă mai aduceți aminte de el). Mișcarea vine după ce anul trecut Microsoft a cumpărat Clipchamp pentru a nu fi probleme de licență.

Clipchamp are o interfață clasică de tip timeline și beneficiază de multe template-uri pentru tipul de material video vizat plus o grămadă de efecte pentru tranziții, filtre și chiar poze/filme pe care le puteți folosi în propriile creații. Da, există chiar și posibilitatea de folosire a mai multor canale audio, într-o interfață simplă.

Bonus: Microsoft a integrat și un instrument de text-to-speech care permite integrarea de voce în 70 de limbi, iar pentru stocarea materialelor finale se poate folosi și exportul direct în OneDrive.

Clipchamp va fi livrat direct cu Windows 11, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îl căutați prin Microsoft Store.

Alături de Clipchamp, build-ul 22572 de Windows 11 Insider Preview mai vine cu câteva schimbări: și aplicația Family este acum livrată direct în Windows – cea care permite controlul parental pentru conturile de copil. Dincolo de acestea mai vedem ceva modificări la nivel-ul funcției Search, care printre altele va afișa periodic detalii interesante descoperite în colecția de poze, filme, căutări, email-uri.

Ca de obicei vorbim de schimbări minime, interesante pentru unii utilizatori, dar care nu vor ajunge prea repede în versiunea finală de Windows 11. Așa că dacă vreți să vedeți noul Clipchamp va trebui să intrați în programul Insider Preview și de acolo să instalați cel mai recent build din canalul Dev.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep