HomeFeaturedFocusNoul Apple iPad Air vine cu CPU M1 si 5G

Noul Apple iPad Air vine cu CPU M1 si 5G

Apple a trecut la implementarea procesorului M1 în iPad: modelul Air 2022 este primul care vine cu așa ceva, disponibil din 18 martie.
Apple a trecut la implementarea procesorului M1 în iPad: modelul Air 2022 este primul care vine cu așa ceva, disponibil din 18 martie.

Marți seara, în cadrul evenimentului Peek Performance, Apple a prezentat și noul iPad Air 2022 care vine cu CPU M1 și suport 5G. Altfel, vorbim de același design cu display de 10.9 inci Liquid Retina (True tone și Wide color), cameră frontală de 12 MP, touch ID și important, suport pentru Pencil 2 și Magic Keyboard.

Toate astea pentru modelul de bază care pleacă de la 599 USD (în SUA).

iPad Air 2022 beneficiază de o rezoluție de 2360 x 1640 pixeli pe diagonala 10.9 inci, display care este și edge-to-edge. Design-ul e similar cu cel al iPad Pro, cu carcasă de aluminiu, cu margini puțin rotunjite. O să vină în trei variante de culoare: gri, roz, albastru, purpuriu. De evidențiat că are în continuare buton Home cu funcție de senzor de amprentă via Touch ID.

Dar cel mai important element este faptul că primește procesorul M1 Apple Sillicon, despre care știm că folosește 8 core-uri pentru CPU și 8 core-uri pentru GPU, plus 8GB RAM și un sistem 16 core Neural Engine. Conform benchmark-urilor de până acum, procesorul M1 este de 60 de ori mai rapid decât A14 Bionic, existent pe generația precedentă de iPad Air.

Toate astea sunt utile pentru toți cei ce joacă pe iPad Air sau care folosesc tableta pentru generarea de conținut multimedia, însemnând că timpul alocat procesării scade semnificativ.

Schimbări sunt aduse și la nivelul sistemului foto, care deși vine cu camere de 12MP principală și frontală, acestea beneficiază de suport pentru FaceTime cu Center Stage (adică software-ul poate urmări subiectul). Pentru partea audio, tableta vine cu sistem stereo.

Nu în ultimul rând, noul iPad Air 2022 poate folosi acum portul USB-C pentru conectarea dispozitivelor externe precum hard discuri, monitoare 4K sau camere foto/video. Interesant este că iPad Air vine totuși cu încărcător de 20W USB-C.

Prețul pentru modelul de bază cu 64GB pentru stocare începe de la 599 USD, cu WiFi. Variantele cu mai multă memorie pentru stocare și 5G sunt evident mult mai mari – încep de la 749 USD. Destul de mult dacă mă întrebați pe mine …

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep