HomeFeaturedFocusMediaTek Dimensity 1300 anuntat oficial

MediaTek Dimensity 1300 anuntat oficial

MediaTek Dimensity 1300

Producătorul chinez de chipset-uri care încearcă să vină cât mai aproape de Qualcomm a lansat oficial noul model MediaTek Dimensity 1300. Un chipset care pare destinat telefoanelor de tip premium mid-range și, de ce nu, chiar vârfurilor de gamă.

Chipset-ul este construit pe tehnologie TSMC de 6 nm. Are un procesor octa-core. Primul nucleu, cel mai puternic, este un Cortex-A78 Ultra. Și este tactat la 3 GHz. Urmează trei nuclee Cortex-A78 Super, cu o frecvență de 2.6 GHz. În cele din urmă avem patru nuclee eficiente, cu un consum mai scăzut de energie, Cortex-A55, tactate la 2.0 GHz.

Procesorul grafic de pe MediaTek Dimensity 1300 este un ARM Mali-G77 MC9 cu nouă nuclee.

Noul chipset suportă frecvențe ale ecranului de până la 168 Hz și rezoluții de până la fullHD+ (2520 x 1080 pixeli, mai exact). Poate fi echipat cu o cantitate de memorie RAM LPDDR4x (4266 Mbps) de până la 16 GB.

Va suporta senzori foto cu rezoluție de până la 200 megapixeli și oferă decodare accelerată hardware, de tip AV1 pentru stream-uri 4K cât mai cursive.

Toți acești parametri arată clar că noul MediaTek Dimensity 1300 va echipa telefoane din partea de sus a categoriei mid-range, așa zisele premium, sau terminale de tip flagship killer. De altfel se zvonește că OnePlus Nord 3 ar putea fi unul dintre primele telefoane care va debuta noul chipset.

Cei care au intrat în contact și cu performanțele sale spun că va echivala cu vârful de gamă din seria Snapdragon 7xx de la Qualcomm. În speță, cu modelul Snapdragon 778G.

via MediaTek

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep