HomeFeaturedFocusVivo X Fold a fost prezentat oficial

Vivo X Fold a fost prezentat oficial

Vivo X Fold

Un nou dispoizitiv de tip foldable intră în forță pe această piață. Și reprezintă debutul celor de la Vivo pe acest segment tot mai popular. Să sperăm doar că Vivo X Fold va trece cât mai repede peste perioada de disponibilitate exclusivă pentru piața din China. Pentru că s-a vorbit foarte timid și despre o disponibilitate ulterioară la nivel global. Spun asta pentru că telefonul aduce tot ceea ce se poate mai bun pe partea de nucleu hardware și pare să vină cu un preț mult mai atractiv decât principalul competitor, Galaxy Z Fold3 5G de la Samsung.

Forma noului dispozitiv este similară cu a colegului mult mai celebru menționat mai sus. Avem un ecran mare, care se poate plia la interior, pentru a face telefonul mai mic. Există un al doilea ecran, la exterior, care permite utilizarea telefonului și atunci când este închis/pliat.

Balamaua permite plierea perfectă, fără zone care să rămână deschise. Telefonul poate rămâne deschis la diferite unghiuri, iar anumite aplicații se pliază pe aceste grade de deschidere.

Ecranul interior este un AMOLED E5 LTPO3 produs de Samsung, cu o diagonală de 8,03 inchi și o rezoluție de 2200 x 1800 pixeli. Acesta oferă suport pentru HDR10+ și are o rată de refresh adaptivă, ce urcă până la 120 Hz. Dar poate rula și la 1 Hz. Este protejat de o sticlă SCHOTT UTG (Ultra Thin Glass produsă de Schott pentru Samsung).

Ecranul exterior al lui Vivo X Fold este tot un AMOLED, dar nu așa de avansat. Are o diagonală de 6,53 inchi și o rezoluție de 2520 x 1080 pixeli (aspect 21:9). Și el oferă o rată de refresh de 120 Hz.

Ambele ecrane integrează sub ele câte un cititor (ultrasonic) de amprentă digitală. Și câte o cameră foto frontală cu senzor de 16 megapixeli (în câte un orificiu suficient de discret).

Camerele din modulul foto de pe spatele telefonului sunt la nivel de flagship. Avem un senzor principal de 50 megapixeli (Samsung GN5), un senzor ultrawide cu rezoluție de 48 megapixeli, un senzor telephoto de 12 megapixeli (zoom optic 2x) și un telephoto de tip periscop de 8 megapixeli (zoom optic 5x, zoom digital 60x). Modulul foto și optimizările software au fost realizate împreună cu Zeiss, care și-au pus și brandul pe spatele telefonului. Printre modurile foto speciale găsim Texture Portrait, Motion Capture 3.0, Zeiss Super Night Scene, Zeiss Nature Color.

Nici la partea de nucleu hardware lucrurile nu stau mai rău. Avem un chipset de top Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, care rulează în combinație cu o memorie RAM de 12 GB. Capacitatea internă de stocare poate fi de 256 GB sau de 512 GB. Nu există slot pentru card microSD.

Autonomia lui Vivo X Fold este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 4600 mAh, care se poate încărca ultra-rapid cu 66W. Există și suport pentru încărcare wireless de 50W. Ba chiar și reverse wireless charging de 10W.

Așa cum spuneam, telefonul este deocamdată disponibil doar în China. Acolo unde are un preț de vânzare ce pornește de la aproximativ 1300 dolari. Vine în trei versiuni de culoare, Black, Blue sau Grey.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep