HomeMobileAndroidAndroid Auto e optimizat pentru functionarea pe orice fel de display

Android Auto e optimizat pentru functionarea pe orice fel de display

Google a înțeles că trebuie să facă Android Auto funcțional pe orice display, indiferent de dimensiune sau formă.
Google a înțeles că trebuie să facă Android Auto funcțional pe orice display, indiferent de dimensiune sau formă.

Viitorul entertainment-ului în mașini începe să arate interesant odată cu decizia Google de a optimiza Android Auto pentru funcționarea pe orice dimensiune sau formă a display-ului. Dacă nu știați deja, până acum Android Auto putea funcționa corect doar dacă display-ului avea anumite specificații legate de rezoluție și sau diagonală. Din cauza asta nu putea funcționa normal pe ecrane mari sau cele verticale, forțând producătorii să găsească soluții pentru afișarea corectă.

Acum situația pare să fie schimbată, Google anunțând la conferința I/O că viitoarea interfață Android Auto va putea funcționa și se va adapta pe orice fel de display.

Și pentru că fiecare utilizator are alte priorități vizavi de aplicațiile pe care le folosește în Android Auto, Google a ales să ofere posibilitatea de a afișa pe ecran interfețele aplicațiilor de navigație, multimedia sau comunicație și lângă să pună Google Maps – treaba asta e cumva disponibilă și acum, doar fără posibilitatea de blocare. Pe viitor va fi posibilă și rearanjarea lor în funcție de spațiul disponibil pe ecran.

Ce vedeți în imaginile de mai sus este o aranjare apropiată cu ceea ce folosește acum Android Auto, cu Google Maps în dreapta și partea de multimedia/comunicații în stânga.

Mai mult, va fi posibil să folosim YouTube în Android Auto, însă doar atunci când mașina este pusă în modul parking.

Toate astea sunt îmbunătățiri binevenite care vor face mai bună experiența de folosire Android Auto, odată ce noul design va fi lansat oficial – asta se va întâmpla undeva în vară.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep