HomeEvenimenteVin schimbari importante in Google Maps, inclusiv vizitarea virtuala a restaurantelor

Vin schimbari importante in Google Maps, inclusiv vizitarea virtuala a restaurantelor

La conferința I/O 2022, Google ne-a prezentat câteva chestii faine ce vor veni în Google Maps prin integrarea unor funcții AI.
La conferința I/O 2022, Google ne-a prezentat câteva chestii faine ce vor veni în Google Maps prin integrarea unor funcții AI.

Tot la evenimentul Google I/O 2022 de săptămâna trecută am remarcat și câteva noutăți ce vor veni în curând în Google Maps: posibilitatea de explorare virtuală a restaurantelor, magazinelor, un fel de Street View, pentru interior. Pe de altă parte, folosind AI-ul, Google a compus lumi virtuale impresionante plecând de la datele din Street View și cele furnizate de sateliți.

În acest nou mod de explorare (Google îi spune immersive) utilizatorii beneficiază de posibilitatea de a vedea mai în detaliu locurile pe care le vizitează virtual, inclusiv elemente din interior. Va fi posibil să vedem și cum au evoluat locațiile respective în timp, folosindu-ne de o bară de progres care să ne aducă imagini preluate în urmă cu 10-15 ani sau să vedem cât de aglomerat este în diferite intervale orare.

Pentru început orașele care vor avea opțiunile immersive sunt Los Angeles, Londra, New York, San Francisco și Tokyo, urmând ca în viitor să vedem și altele.

Tot în seria schimbărilor care vor veni în Google Maps se înscrie și opțiunea de a alege rute eco pentru zboruri – deja există așa ceva pentru rutele auto prin care ruta din punctul A în punctul B nu mai este calculată pe baza celei mai scurte distanțe ci pe criteriul celei mai mici poluări. Aceiași chestie vine și în Google Flights, unde pe lângă detaliile clasice de zbor: rută, preț apare și cea legată de nivelul de poluare.

Ca fapt divers, Google spune că de când a lansat opțiunea de rute eco pentru Google Maps, utilizatorii le-au folosit pentru a parcurge aproximativ 140 de miliarde de km, iar reducerea de emisii obținută este echivalentul a scoaterii de pe piață a 100000 de mașini (din SUA). Acum urmează să vedem ce impact are asta în Europa.

Nu în ultimul rând, Google va permite folosirea gratuită de către dezvoltatori a APi-ului ARCore Geospatial pentru Live View.

via zdnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep