HomeFeaturedFocusQualcomm a prezentat oficial Snapdragon 8+ Gen 1

Qualcomm a prezentat oficial Snapdragon 8+ Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1

Noul chipset de top de la Qualcomm este acum Snapdragon 8+ Gen 1. Un upgrade binevenit peste Snapdreagon 8, care rămâne totuși un chipset de referință și care a reprezentat multă vreme cea mai bună opțiune pentru Android-ele care doreau performanțe cât mai bune.

Noua generație promite o creștere a vitezei/performanțelor cu 10% și o creștere a eficienței consumului de energie cu 30%. Asta nu înseamnă obligatoriu că va consuma cu 30% mai puțină baterie, dar important este că s-au depus eforturi în această direcție. Și aceste eforturi sunt vizibile. Oficialii companiei americane spun că noul chipset poate susține o oră în plus de gaming față de predecesorul său. Sau 80 de minute de streaming video în plus.

Snapdragon 8+ Gen 1 este fabricat tot pe tehnologie/procese de 4 nm, dar de această dată este produs de TSMC, nu de către Samsung.

Se păstrează în mare aceeași arhitectură octa-core, cu un nucleu ARM Cortex-X2 CPU tactat acum la 3.2 GHz, trei nuclee Cortex-A710-CPU cu o frecvență de 2.75 GHz și patru nuclee ARM Cortex-A510 CPU tactate la 2.0 GHz.

Procesorul grafic Adreno 730 GPU a suferit un overclocking și rulează cu o viteză mai mare cu 10%.

Noul Snapdragon 8+ Gen 1 a stârnit destul de mult interes în rândul producătorilor de smartphone. Și-au arătat deja intenția de a scoate telefoane echipate cu acest nou chipset de top Asus ROG, Black Shark, HONOR, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, Oppo, OSOM, realme, Red Magic, Redmi, vivo, Xiaomi sau ZTE. Primele unități vor ajunge pe piață în al treilea trimestru al acestui an.

via Qualcomm

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep