HomeFeaturedFocusHUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium review: cel mai fain smart watch...

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium review: cel mai fain smart watch de pe piata cu potential ECG

În acest moment Huawei Watch GT 3 Pro Titanium este cel mai bun smartwatch pe care îl puteți găsi pe piață: îl recomandă construcția, materialele, calitatea display-ului și performanța.

Ca un utilizator de smartwatch ce caută o îmbinare între funcțiile de monitorizare oferite de seria Garmin Fenix, posibilitatea de urmărire a notificărilor de pe telefon și un aspect elegant, Huawei Watch GT 3 Pro Titanium mi-a lăsat o impresie extrem de plăcută, fiind în acest moment cel mai bun ceas inteligent pe care am pus mâna (da, pentru ceea ce mă interesează pe mine este peste ceasurile Apple sau Samsung). Și foarte important, vă spun toate astea și din postura folosirii lui împreună cu un iPhone – pentru că nu nu funcționează doar cu Android sau exclusiv cu telefoanele Huawei!

Aspect elegant

Seria Huawei Watch GT 3 Pro vine în două variante: Titanium și Ceramic, diferența dintre ele fiind dată de materialul carcasei. Watch GT 3 Pro păstrează design-ul seriei Huawei Watch, inclusiv folosirea titanului pentru realizarea carcasei și a cadranului din safir – combinația îl face extrem de rezistent la zgârieturile inerente unei folosiri zilnice dar și la întâlniri nu tocmai line cu obiecte metalice sau piatră/beton. Ca utilizator al seriei Watch GT pot să vă spun că după mai bine de 2 ani de folosire, niciunul dintre cele trei modele testate nu are nici cea mai mică zgârietură.

Huawei Watch GT 3 Pro Titanium poate fi achiziționat în trei variante: cu curea de silicon, de piele sau metalică. Eu am testat modelul cu curea de piele (care arată și se comportă foarte bine), însă îl prefer pe cel cu curea de silicon pentru că mi se pare mai adecvat activităților outdoor.

Watch GT 3 Pro are 46,6 mm x 46,6 mm 10,9 mm, fiind mai mic decât modelul Watch 3 Pro și în felul acesta mai puțin masiv, fiind însă mult mai performant și mai ușor de purtat. Mi-a plăcut Watch 3 Pro Classic, dar Watch GT 3 Pro Titanium este peste el din toate punctele de vedere: aspect, greutate, performanță, autonomie.

Ceasul smart are un display cu diagonala de 46,6 mm, fiind proiectat pentru persoanele cu o dimensiune a încheieturii mâinii cuprinsă între 140 și 210 mm. După cum am spus, nu este la fel de masiv ca Watch 3 Pro Classic, fiind puțin mai discret, dar mult mai puternic.

Construcția este una foarte solidă, cu linii proeminente și unghiuri care îl fac de neconfundat. Beneficiază de un buton de control și de o rotiță cu funcție dublă: navigație și buton. Cu toate că nu are opțiuni de blocare a ecranului, așa cum am văzut pe prima serie Huawei Watch GT, varianta GT 3 Pro activează foarte rar apăsările aleatoare – din păcate ele există și trebuie să fim în continuare atenți la ele.

Rotița este solidă și ușor de folosit, cu o cursă lină atât pentru rotație cât și pentru apăsare – asta înseamnă că puteți liniștiți să folosiți rotița pentru navigare prin meniuri, dacă nu vreți să umpleți ecranul de amprente.

Pe partea inferioară, Watch GT 3 Pro Titanium beneficiază de senzorii pentru detecția bătăilor inimii, a analizei oxigenului din sânge și a temperaturii pielii, puși pe o zonă ieșită în evidență, pentru a asigura contactul maxim cu pielea.

Ceasul folosește curea clasică, ce poate fi schimbată fără probleme. la fel ca modelele precedente, se încarcă wireless – ca fapt divers, încărcătorul de la Watch 3 Pro Classic merge fără probleme. Există însă avantajul că noul model se încarcă cu 30% mai repede (într-o oră e aproape de 100%).

Display AMOLED de 1.43 inci

Ceasul Huawei GT 3 Pro Titanium beneficiază de un display excelent AMOLED, de 1.43 inci, cu culori și unghiuri de vizualizare foarte bune.

Ceasul are și funcție de Always on Display, doar că nu vă recomand să o folosiți dacă vreți să beneficiați de o autonomie foarte bună – mergeți mai bine pe varianta standard, unde ceasul se aprinde ori de câte ori mișcați încheietura ca și când veți dori să vă uitați la ceas. Senzorii funcționează foarte bine și în felul acesta beneficiați liniștiți de 7-9 zile de autonomie, fără să faceți nimic special.

Revenind la display, trebuie să știți că este unul touch, ceea ce vă permite să controlați extrem de ușor și simplu aplicațiile preinstalate. Există câteva opțiuni de control al nivelului de strălucire, recomandarea mea este să folosiți setarea automată: ziua nu aveți probleme în a vedea informația de pe ecran, noaptea strălucirea este diminuată.

Utilitate: 100 de activități, incluzând schi și scufundări

Din punct de vedere hardware Huawei Watch GT 3 Pro Titanium este foarte bine realizat, la nivel software și al utilității, lucrurile sunt discutabile. Fiind vorba despre un smart watch modern, Watch GT 3 Pro îmbină elementele de monitorizare a activității fizice – bătăile inimii, analiza oxigenului, temperatura, mișcarea, detecția somnului, analiza acidului lactic și chiar funcții ECG (din păcate nu este disponibilă în România, dar va veni la un moment dat) – cu cele smart (afișarea de notificări și preluarea de apeluri voce) și sportive (peste 100 de moduri de antrenament) cu o noutate absolută: scufundările de până la 30 de m (IP68, cu rezistă la 5 ATM, timp de 200 de cicluri).

Îmi place foarte tare cum funcționează detecția automată a mișcării, cel puțin pentru alergare sau mers – nu trebuie să porniți manual activitatea de monitorizare, ceasul își va da singur seama că faceți asta și vă va întreba dacă vreți să salvați automat datele.

Mi-ar fi plăcut să fi testat acest ceas în vară, cu opțiunea de scufundări ca să vă pot spune mai multe despre asta. În schimb am experimentat-o pentru alergare, mers pe jos și bicicletă – oferă setul de date clasic: distanță, locație (prin GPS), bătăile inimii cu valori minime, maxime, medii etc. Preluarea informațiilor se face de pe senzorii din dotare: accelerometru, giroscop, magnetometru, senzor optic de ritm cardiac, barometru, temperatură.

Pentru mine contează foarte mult și analiza somnului, alături de cea pentru puls și oxigenarea sângelui. Huawei TruSeen 5.0+ (noua tehnologie pentru măsurarea pulsului) e mai exactă și permite înregistrarea unor date mai apropiate de realitate (chiar dacă uneori asta nu ne place). Huawei Watch GT 3 Pro se descurcă mai bine decât Watch 3 Pro Classic la toate capitolele, vizavi de măsurarea activității zilnice și cel mai important, sistemul de operare de pe ceas (HarmonyOS 2.1) e mai stabil și merge (aproape) bine cu iOS 15 (inclusiv putem vedea nivelul bateriei) via Bluetooth.

Pentru că am ajuns aici trebuie să vă spun că folosirea ceasului Huawei Watch GT 3 Pro se face împreună cu aplicația Huawei Health instalată pe telefon (iOS și Android) și legarea telefonului prin Bluetooth. Din Huawei Health instalați aplicațiile necesare (sunt câteva interesante, eu m-am jucat cu player-ul radio), configurați temele pentru ecran (inclusiv cumpărați unele – am găsit câteva foarte faine la 5 – 18 lei).

Versiunea Huawei Health de Android e puțin mai complexă și mai puternică decât cea de iOS (aceasta mai crapă din când în când, e nevoie de sincronizare manuală dimineața).

Vizavi de notificări, via Bluetooth puteți primi notificările aplicațiilor pe care le selectați individual din meniul Notifications și ele vin instant – în acest moment nu există opțiunea de interacțiune cu ele. Pentru mine acest lucru e irelevant, mă interesează în primul rând să văd notificarea, nu să interacționez cu ea. Merge fără probleme cu Whatsapp, GMAIL, Twitter, Facebook, Instagram etc.

Pentru că ceasul dispune de microfon și difuzor, puteți folosi conexiunea Bluetooth 5 pe o distanță de aproape 10m, pentru a iniția sau prelua apeluri de voce direct pe ceas. Calitatea audio e bună, la fel și microfonul încorporat în ceas. Poate că o versiune cu eSIM ar fi fost indicată, doar că asta ar fi crescut dimensiunea ceasului și nu cred că e ceva ce ar fi meritat.

În tot acest context, autonomia lui Huawei Watch GT 3 Pro Titanium este de minim 7 zile într-o utilizare intensă (fără Always on Display) și poate ajunge și la 14 zile dacă mai scoateți din senzori. Cu toate opțiunile de monitorizare active, always on dezactivat și temele de ceas pe care le-ați putut vedea în pozele de mai sus, am putut folosi ceasul cam 8 zile, cu o descărcare medie de 10% pe zi. E o valoare excelentă mai ales dacă compar cu autonomia de 3 zile a lui Watch 3 Pro Classic sau cele 2 zile de pe Apple Watch.

Altele: aplicații

Spre deosebire de Watch 3 Pro, seria Watch GT 3 Pro nu beneficiază nici de conexiune WiFi și nici de eSIM – asta a permis Huawei să îl facă mai mic și mai elegant. Dezavantajul este că trebuie folosit exclusiv în legătură cu smartphone-ul, prin Bluetooth și toată comunicația se face pe acest canal. Însă folosirea sistemului de operare HarmonyOS 2.1 permite instalarea și rularea de aplicații direct pe ceas, dacă vă tentează acest lucru – din magazinul Huawei Health (merge doar pe Android) puteți instala ce vă interesează, oferta de aplicații fiind însă modestă în acest moment.

Există și opțiunea de integrare cu Huawei Wallet în vederea adăugării de carduri de fidelitate direct pe ceas – mi-ar fi plăcut să pot testa mai în detaliu acest aspect, doar că nu mi-a funcționat pe iOS – doar din aplicația de pe Android se pot adăuga și folosi. După cum am spus deja, Huawei Health pe Android oferă mult mai multe opțiuni de configurare pentru Watch GT 3 Pro.

Tot de aici pot fi adăugate și liste de melodii în aplicația Music de pe ceas în ideea că veți lega Watch GT 3 Pro de niște căști și ascultați muzică în timp ce faceți sport. Am fost surprins cât de repede se transferă melodiile între un P50 Pro și Watch GT 3 Pro.

Concluzie: cel mai bun ceas smart al momentului

Pe baza a tot ceea ce v-am spus până acum consider că generația Watch GT 3 Pro Titanium a adus cel mai fain smartwatch al momentului (cu plusurile și minusurile sale) pe necesitățile mele: adică monitorizarea activității fizice, ecran foarte bun, afișarea de notificări, autonomie excelentă și aspectul de ceas clasic, masculin. Cu plusul că funcționează surprinzător de bine și pe iOS!

Nu neg că mi-ar fi plăcut să pot folosi și opțiunile de Wallet sau cea ECG, doar că nu le văd ca niște elemente fără de care să nu poți trăi. Faptul că ai un ceas construit din materiale de calitate, care arată bine, merge bine și îți oferă o autonomie de aproape 10 zile sunt argumente imbatabile în favoarea acestui ceas smart.

Și nici măcar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt: dați o fugă la operatorii de telefonie sau la un Media Galaxy și uitați-vă cu atenție la el. Sunt sigur că o să vă placă!

Informații: Huawei

Preț: 1899 LEI

PROCONTRA
+ design, aspect
+ carcasă Titan ultra rezistentă
+ display din Safir foarte rezistent
+ autonomie (10+ zile)
+ funcționare cu iOS și Android
+ performanță
+ 100 de moduri de antrenament (cu schi și scufundări)
+ încărcare wireless rapidă
– lipsă eSIM
– nefuncționare (deocamdată) ECG în România
– preț
– experiența iOS inferioară celei Android
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep