HomeCloud & MobilitySolutia GitHub Copilot AI va ajuta sa scrieti cod pentru 10 USD...

Solutia GitHub Copilot AI va ajuta sa scrieti cod pentru 10 USD pe luna

Anunțată la conferința BUILD 2022, soluția AI GitHub Copilot care vă ajută să scrieți cod prin simpla definire a specificațiilor, e acum disponibilă tuturor pentru un abonament de 10USD/lună.
Anunțată la conferința BUILD 2022, soluția AI GitHub Copilot care vă ajută să scrieți cod prin simpla definire a specificațiilor, e acum disponibilă tuturor pentru un abonament de 10USD/lună.

Despre GitHub Copilot, soluția AI a Microsoft care vă ajută să scrieți cod prin simpla definire a specificațiilor, am scris imediat de la lansare și v-am spus că o să testez și revin cu detalii. Între timp Microsoft a terminat programul de testare și l-a lansat pe cel comercial, unde oricine poate să folosească acest AI (care merge binișor pe Ruby, acolo unde l-am testat eu) contra unui abonament de 10USD/lună sau 100USD/an.

Între timp GitHub Copilot va rămâne gratuit pentru studenți/elevi și cei ce lucrează la proiectele Open Source.

GitHub Copilot vine sub forma unui addon the Visual Studio Code, Neovim și JetBrains care va comunica cu AI-ul de pe server-ele Microsoft și pe baza tipului de fișier ce se crează în IDE va putea detecta tipul de limbaj de programare folosiți și de aici să știe ce sugestii să vă dea.

Următorul pas este să îi spuneți ce să facă, iar treaba asta e extrem de simplă: sub forma unui comentariu scris în respectivul fișier, care în esență trebuie să fie o specificație – de exemplu pentru Ruby ar putea arăta așa: #Read an array of strings – pe care AI-ul o va interpreta și vă va introduce blocul de cod care face respectiva cerință.

Pot să vă spun că m-am jucat cu Copilot pe Ruby și dacă reușești să scrii cum trebuie specificațiile poți avea rezultate bunicele – cu alte cuvinte oricine are niște cunoștințe minimale de programare va putea să scrie cod în oricare din limbajele suportate de Copilot (C#, C++, Node, Ruby). Eu zic că nu e rău.

În plus, Microsoft spune că aproape 40% din codul scris în fișierele pentru care e activ Copilot a ajuns să fie scris de AI, pentru cei peste 1.2 milioane de dezvoltatori care s-au înscris în programul de testare.

Impactul acestor inițiative (pentru că și Google are una similară numită AlphaCode) este extrem de important, fiind posibil ca la un moment dat companiile să nu mai plătească programatori juniori sau pe unii leneși/mediocrii, alegând să meargă pe mâna unor soluții AI care să fie folosite de oameni ce pot scrie specificații corecte. Iar asta va avea un efect pozitiv în zona IT, care oricum a ajuns să fie (cel puțin la noi) un domeniu unde salariile trec cu mult peste competența și eficiența oamenilor.

Trăim vremuri faine și vor urma unele și mai interesante.

Detalii mai multe găsiți pe site-ul GitHub Copilot.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep