HomeFeaturedFocusApple nu reuseste sa-si produca propriul modem 5G

Apple nu reuseste sa-si produca propriul modem 5G

Apple

Se pare că încercarea celor de la Apple de a-și produce propriul modem 5G a fost sortită eșecului. A rămas la nivel de intenție. Compania din Cupertino intenționa să dezvolte propriul modem 5G cu care să echipeze aproximativ 80% din telefoanele viitoarei generații iPhone 15 din 2023. Acestea ar fi fost produse de TSMC. Doar 20% dintre aceste modemuri 5G ar fi provenit de la Qualcomm, furnizorul exclusiv al acestor componente.

Faptul că Apple a renunțat la acest proiect a ajuns în atenția presei de specialitate dintr-o sursă apropiată de companie (analistul Ming-Chi Kuo), cu un istoric foarte bun. Chiar dacă nu are încă o confirmare oficială, informația este una cât se poate de solidă.

Se pare că motivul acestei incapacități este dat tocmai de niște patente deținute de Qualcomm (două la număr), pe care Apple le-ar fi încălcat. Astfel, compania americană rămâne producătorul exclusiv de modem-uri 5G și pentru generația iPhone 15.

Gustul înfrângerii este cu atât mai amar pentru Apple dacă luăm în considerare că au achiziționat divizia de chip-uri de smartphone de la Intel, cu 1 miliard de dolari, tocmai pentru a aduce in-house dezvoltarea acestui modem (printre altele).

Se pare că este totuși doar o înfrângere într-un război de amploare mai mare. Apple nu se mulțumește cu acest deznodământ și nu renunță așa de ușor la luptă. A declarat-o public chiar CEO-ul companiei, Tim Cook.

via Phone Arena  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep