HomeMobileAndroidGoogle Wallet e disponibil oficial, inlocuieste Pay

Google Wallet e disponibil oficial, inlocuieste Pay

După cum a anunțat la conferința I/O, Google lansează oficial noua aplicație Wallet care înlocuiește Pay, fiind o replică a Apple Wallet.
După cum a anunțat la conferința I/O, Google lansează oficial noua aplicație Wallet care înlocuiește Pay, fiind o replică a Apple Wallet.

De astăzi utilizatorii Android din 39 de țări (merge și din România) beneficiază de noua aplicație Wallet (portofelul digital) care vine să înlocuiască vechiul Google Pay. După cum o să vedeți, Google Wallet este o soluție similară Apple Wallet în care putem stoca tot felul de informații importante, de la biletele de avion sau tren (în format digital) la cardurile de fidelitate, informațiile despre vaccin, key de la hotel și bineînțeles la cardurile bancare, pe care le putem folosi pentru a face plăți contactless direct cu telefonul.

Google Wallet este protejat de toate funcțiile disponibile în Android, inclusiv cu recunoaștere facială și deblocare prin amprentă. În ideea că veți dori să lăsați aplicațiile terțe să se conecteze cu noul Google Wallet, veți primi detalii importante de la acestea – de exemplu dacă plătiți biletul de avion, vin și date legate de rezervare, opțiuni de adăugare în Calendar și chiar informații despre bugetul necesar pentru călătorie.

Google Wallet e disponibil de azi în 39 de țări, inclusiv România.

Wallet va înlocui aplicația Pay de pe Android (mai puțin dacă aveți conturi în Singapore și US), ea putând fi descărcată din Play Store. În principiu ar trebui să o vedeți ca update, dacă încă nu a venit încercați să o instalați manual urmând acest link.

În mod ciudat, eu nu am putut pune încă Wallet pe niciunul dintre dispozitivele pe care le folosesc: OnePlus 9 Pro, vivo X80 Pro și Galaxy Note 9, cu Google Play Store setat pe România. Există alternativa de a descărca aplicația de pe APKmirror, dar fiind vorba despre date financiare nu vă recomand să faceți asta.

Poate la voi merge. Spor la download și la utilizare.

UPDATE: de azi Google Wallet sau Portofel, in traducere, e disponibil si din Romania. Spor la download!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep