HomeMobileAndroidProbleme de securitate pe Google Pixel 6a: pot fi deblocate cu amprentă...

Probleme de securitate pe Google Pixel 6a: pot fi deblocate cu amprentă terță

Puse la vânzare săptămâna trecută, modelele Google Pixel 6a sunt deja sub lupă: se pare că au o problemă de securitate care permite deblocarea cu amprente neînregistrate.
Puse la vânzare săptămâna trecută, modelele Google Pixel 6a sunt deja sub lupă: se pare că au o problemă de securitate care permite deblocarea cu amprente neînregistrate.

Nici nu au ajuns bine pe piață și deja sunt discuții intense în jurul noilor modele Google Pixel 6a: o dată pentru că par a fi niște aparate ce își justifică banii, dar pe de altă parte au niște probleme importante în funcționare. Una dintre ele ar fi că anumite apeluri sunt automat respinse, iar mai nou se pare că pot fi deblocate cu amprentă chiar dacă respectiva informație nu a fost înregistrată în prealabil pe telefon. Este posibil ca senzorul de amprentă să fie stricat sau software-ul care citește informația să aibă bug-uri. Sau amândouă.

Există chiar un material video care ne arată treaba asta, pe un thread de pe Reddit:

Spre deosebire de Nothing Phone (1), Pixel 6a se poate debloca cu amprentă care nu e înregistrată.

Mai mult, problema nu este izolată doar la acest model sau la acest utilizator, după cum vedem în al doilea material video:

Totuși, nu toate modelele Pixel 6a suferă de această problemă, ceea ce înseamnă că cel mai probabil cauza este senzorul de amprentă stricat. Să nu uităm că anul trecut Pixel 6 a avut o problemă legată tot de senzorul de amprentă care era foarte lent în recunoașterea amprentei, lucru care în final s-a datorat materialului folosit pentru folia de protecție de pe display.

Din păcate pentru Google treaba asta ne arată că nici acum nu sunt în stare să facă niște produse de calitate, în ciuda faptului că au cumpărat know-how-ul HTC.

via AP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep