HomeFeaturedFocusTrei aspecte care mi-au plăcut la Huawei Nova Y70

Trei aspecte care mi-au plăcut la Huawei Nova Y70

Huawei Nova Y70

De câteva zile mă joc cu Huawei Nova Y70. Un terminal din zona mid-range, care vine dintr-o familie ceva mai numeroasă de dispozitive. Un telefon care nu emite mari pretenții și care mizează destul de mult pe prețul său atractiv de vânzare. Însă, așa cum vom vedea, vine cu câteva argumente interesante, care l-ar putea evidenția în fața competitorilor săi.

O să încercăm să le analizăm mai pe îndelete în cele ce urmează. După care vom trage împreună concluziile. Dar până atunci să vedem împreună de are de oferit acest dispozitiv din punctul de vedere al specificațiilor tehnice.

Configurație Huawei Nova Y70

Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Huawei Nova Y70

  • Ecran: TFT LCD
  • Diagonală: 6,75 inchi
  • Rezoluție: HD+ (1600 x 720 pixeli)
  • Aspect ratio: 20:9
  • Densitate: 260 ppi
  • Screen-to-body ratio: 84,1%
  • Rată de refresh: 60 Hz
  • Chipset: nespecificat
  • Procesor: nespecificat
  • GPU: nespecificat
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • Slot microSD: da, până la 512 GB (hibrid)
  • Sistem de operare: EMUI 12, fără servicii Google Play
  • Cameră foto principală: sistem de trei camere (48 MP, f/1.8, 26mm, wide, PDAF + 5 MP, f/2.2, 120˚, ultrawide + 2 MP, f/2.4, depth)
  • Cameră foto frontală: 8 MP, f/2.0, HDR
  • Acumulator: LiPo
  • Capacitate: 6000 mAh
  • Viteză de încărcare: 22,5W
  • Cititor de amprentă digitală: da, poziționat lateral
  • Altele: USB Type-C, dual-SIM (hibrid)
  • Dimensiuni: 168.3 x 77.7 x 9 mm
  • Greutate: 199 g
  • Culori: Crystal Blue, Midnight Black, Pearl White

Vedem o confugurație corectă, cinstită, potrivită pentru categoria de preț din care face parte acest dispozitiv. Se distinge acumulatorul, care devine un argument major în favoarea acestui terminal, așa cum vom vedea ceva mai târziu.

Două scurte paranteze aici. În primul rând, telefonul mai propune o variantă cu 4 GB de RAM și doar 64 GB de memorie internă. Nu cred că este disponibilă în România, cel puțin pe site-ul oficial nu există. Și nici nu am văzut-o în ofertele partenerilor. Noi am primit spre testare varianta cu 128 GB de memorie internă, de culoare albastră (Crystal Blue).

O a doua paranteză este legată de chipset-ul cu care este echipat Huawei Nova Y70. Oficialii chinezi au ales să nu comunice acest detaliu tehnic, din motive pe care nu le înțeleg prea bine. Acest lucru a dat naștere la diverse speculații din partea publicațiilor de specialitate. Cea mai frecventă dintre ele înclină către un Kirin 710, un chipset dezvoltat chiar de către Huawei.

Este mai puțin important modelul de chipset, cred că ar trebui să conteze mai mult performanțele pe care acesta le generează. Și ne vom opri imediat asupra acestora.

Un lucru este însă destul de clar, vorbim despre un telefon 4G. Nu există suport pentru conectivitatea 5G.

Preț de vânzare atractiv

Până atunci însă, dacă tot am trecut în revistă lista cu specificații tehnice, să vedem și ce preț cer chinezii de la Huawei pentru ele. Care este prețul de vânzare pentru acest model de smartphone.

Ei bine, pe site-ul oficial al companiei, la momentul scrierii acestui articol, Huawei Nova Y70 are un preț de vânzare de 949 lei. Atașez o captură de ecran pentru confirmare.

Ceva mai accesibil este dispozitivul în oferta celor de la eMAG.ro. Acolo prețul este de doar 899 lei, pentru aceeași configurație și opțiune de culoare. Din nou, vedeți un screenshot mai jos.

Este un preț destul de cinstit, mai ales dacă avem în vedere că în pachet este inclus și încărcătorul, un accesoriu care începe să cam lipsească din cutiile telefoanelor noi. Mai mult, tot în pachet se găsește și o husă de protecție realizată dintr-un silicon transparent. Un alt accesoriu care în mod normal costă în plus. Bănuiesc că aceasta este componența standard a pachetului de vânzare pentru acest smartphone.

Tocmai de aceea, consider că prețul de vânzare este un argument în favoarea acestui model. Care trebuie avut în vedere de cei care vor să achiziționeze un telefon și nu vor să depășească un buget de 900 de lei. Cu tot ceea ce are de oferit telefonul nostru, pare să fie o alegere potrivită.

Performanțe relativ modeste

O a doua întrebare care vine aproape automat după ce vedem lista cu specificații tehnice pentru un dispozitiv, este legată de performanțele pe care acea configurație este capabilă să le genereze. Huawei Nova Y70 nu emite mari pretenții din acest punct de vedere. Nici nu ar avea cum, la nivelul său de preț.

Totuși, pentru cei curioși, am rulat două aplicații de benchmark, pentru a avea cât de cât un termen de comparație. Mai întâi vedeți rezultatele din popularul AnTuTu Benchmark.

Mai apoi, vedeți scorul obținut de telefon în testul de performanță din PCMark.

Așa cum spuneam, nimic spectaculos aici. Cred totuși că telefonul se poate descurca cu cerințele unui utilizator nu prea pretențios.

Autonomie mult peste medie

Un al doilea argument mare în favoarea acestui telefon, după prețul de vânzare, este autonomia. Aici oricum aveam așteptări de la o baterie de 6000 mAh. Și acestea nu au fost înșelate. Din păcate nu pot să vă arăt rezultatele din testul de baterie din PCMark, pentru că telefonul iese din aplicație brusc în momentul în care testul rulează de 16 ore. Am verificat de două ori, se întâmplă fix același lucru. Una dintre problemele cu aplicațiile descărcate prin Petal Search.

Să luăm totuși partea bună. Rezultatul generat trece de 16 ore, ceea ce reprezintă o performanță notabilă și pentru un telefon superior, cu atât mai mult pentru unul de 900 lei.

Acest lucru este vizibil și în utilizarea cotidiană, acolo unde am trecut lejer bariera psihologică a unei zile întregi de utilizare, chiar și atunci când am foit telefonul destul de mult cu teste benchmark, poze și alte elemente testate. Ba chiar am ajuns (și nu o dată) la două zile întregi de utilizare fără să fie nevoie de încărcare.

Gspace, acces facil la serviciile Google

În ceea ce privește sistemul de operare de pe Huawei Nova Y70 este un EMUI 12. Nu mai este un secret că telefoanele companiei chineze vin fără serviciile Google Mobile preinstalate. Acum însă există o posibilitate de a accesa aceste servicii într-un mod mai ușor. Se numește Gspace și poate fi instalată din App Gallery. Din momentul în care este instalată, permite accesarea tuturor aplicațiilor Google, care lipsesc atât de mult utilizatorilor de Android. Captura de ecran de mai jos este grăitoare.

Există acolo chiar și aplicații terțe pe care utilizatorii de Huawei le pot accesa astfel mai ușor. Aplicații cum ar fi OLX, HBO Max, Disney+, Uber, Glovo și altele. Inclusiv unele de la Microsoft.

Acest instrument se poate dovedi foarte util. Și, împreună cu Petal Search și Huawei App Gallery, elimină total stresul utilizatorilor obișnuiți cu aplicațiile Google și speriați că nu vor avea acces la toate instrumentele cu care sunt obișnuiți.

Tocmai din acest punct de vedere, chiar dacă Gspace este un tool accesibil și de pe alte telefoane Huawei, îl consider un argument în favoarea acestui terminal. Nu de alta, dar eu acum l-am testat prima dată.

Concluzii

Huawei Nova Y70 este un telefon cinstit. Cred că este cel mai corect cuvânt care ar putea descrie cât mai scurt senzația lăsată de terminal. Toate aspectele și performanțele sale trebuiesc privite prin prisma prețului său de vânzare (în jur de 900 lei).

Vine cu o autonomie foarte bună. Dacă adăugăm și display-ul de dimensiuni mari, avem un produs pregătit pentru utilizatorul care consumă mult conținut multimedia. Atenție însă, nu aș include aici și jocurile. Sau în nici un caz pe cele ceva mai pretențioase.

Mi-a plăcut mult și aspectul său fizic. Muchia laterală este bine integrată în forma finală a terminalului. Păstrează culoarea de pe spate și este realizată din plastic. Nici nu aveam alte așteptări la acest nivel de preț.

Primul reproș este la nivel de display, mai ales la partea de luminozitate. Limitările panel-ului TFT sunt evidente. Cu luminozitatea la maxim, în exterior, în condiții de lumină puternică, dar nu direct în bătaia soarelui, am avut probleme de vizibilitate.

Și sistemul foto de pe spate își arată limitările. Până la urmă vorbim despre un telefon de 900 lei. Așa că nici nu aveam pretenții prea mari.

Însă în afară de aceste două aspecte, terminalul a ieșit onorabil. Prețul său atractiv, autonomia clar peste medie și eliminarea problemei lipsei aplicațiilor Google sunt marile sale argumente. Așa cum am spus deja, pentru cei care au un buget limitat pentru achiziția unui telefon, ar trebui să aibă în vedere și această opțiune.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep