HomeFeaturedFocusZvon: următorul iPhone SE 2023 va fi făcut pe scheletul iPhone XR

Zvon: următorul iPhone SE 2023 va fi făcut pe scheletul iPhone XR

Cel mai nou zvon legat de iPhone SE 2023 spune că ar fi făcut pe schelet iPhone XR și nu pe cel de iPhone 8, așa cum înțelesesem inițial.
Cel mai nou zvon legat de iPhone SE 2023 spune că ar fi făcut pe schelet iPhone XR și nu pe cel de iPhone 8, așa cum înțelesesem inițial.

La începutul anului apăruseră zvonuri legate de faptul că iPhone SE va fi construit pe schelet iPhone 8, cu display de 4.7 inci LCD, la fel ca a doua generație iPhone SE (să nu uităm că primul iPhone SE a fost făcut pe schelet de iPhone 5s, cu display de 4 inci), acum lucrurile merg într-o altă direcție.

Cel mai recent zvon ( via @appltrack) ne spune că e posibil ca iPhone SE 2023 să fie construit pe scheletul iPhone XR cu display de 6.1 inci LCD, ceea ce înseamnă că vine cu notch, True Depth Camera și Face ID. Probabil o cameră de 12MP și certificare IP67, plus o baterie de 2942 mAh.

Va fi interesant de văzut dacă iPhone SE 2023 va folosi noul A15 Bionic făcut pe tehnologia de 5nm, prezent pe iPhone SE 2022. De obicei Apple a făcut upgrade la cipset-uri pe modelele iPhone SE, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari ca modelul 2023 să fie ceva mai puternic. Însă va fi puțin ciudat pentru că despre seria iPhone 14 se zvonește că va folosi tot A15 Bionic – ar fi aiurea ca Apple să pună noul cipset pe un model entry-level și nu pe flagship-uri.

Eu unul nu cred că se va întâmpla asta pentru că nu există niciun motiv solid pentru care Apple să facă asta, altul decât acela că va orienta iPhone 14 mini și iPhone 14 pe o zonă de preț mai mică (asta nu înseamnă că va reduce prețul) și atunci va folosi aici A15 Bionic, în timp ce pentru iPhone 14 Pro și Pro Max să pună A16 Bionic, chestie care ar justifica un preț semnificativ mai mare.

Sunt multe speculații ce pot fi făcute, zic să ne oprim aici. Mai e o săptămână până la lansarea oficială iPhone 14 și e mai bine să ne concentrăm pe asta și pe urmă să discutăm despre următorul iPhone SE.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep