HomeFeaturedFocusApple iPhone 14 si 14 Plus prezentate oficial

Apple iPhone 14 si 14 Plus prezentate oficial

iPhone 14

Este destul de clar că vedetele evenimentului Apple de aseară au fost cele două modele Pro. iPhone 14 Pro și 14 Pro Max. Și nu cred că au dezamăgit, pentru că au adus noutăți chiar interesante. La nivel de funcționalități mai ales. Am văzut lansarea într-un cadru mai larg și am văzut reacțiile fanilor Apple la noul Dynamic Island. Au fost cuceriți. Și asta pe bună dreptate.

Este la fel de clar că noul ceas Apple Watch Ultra a avut același efect wow. Și a furat puțin din lumina reflectoarelor.

Însă nici modelele standard iPhone 14 și 14 Plus nu trebuie ignorate. Dacă standardul era așteptat (și ca o scurtă paranteză este acum cel mai mic model de iPhone, cu o diagonală de 6.1 inchi), modelul cu display de 6.7 inchi, non Pro, să zicem că reprezintă o surpriză. Cel puțin din perspectiva numelui. Acum este Plus și are cea mai bună baterie din toată seria lansată ieri. Dar o să revenim.

Ambele telefoane au ecrane Super Retina XDR OLED, HDR10, Dolby Vision, cu aspect ratio 19.5:9. Rezoluția Plus-ului este de 2778 x 1284 pixeli și luminozitatea de top este de 1200 niți. Modelul mic vine cu 2532 x 1170 pixeli și aceeași luminozitate.

La interior nu avem diferențe între cele două. Același chipset Apple A15 Bionic, același iOS 16 și aceleași combinații posibile de memorii: 128 GB + 4 GB RAM, 256 GB + 4 GB RAM și 512 GB + 4 GB RAM.

Lucrurile sunt similare și la nivel de camere foto. Avem pe spate același sistem dual camera cu două camere de 12 MP fiecare, dar și aceeași cameră frontală tot de 12 MP. Toate păstrate de la generația anterioară.

Apare diferența la nivel de acumulatori, pe care Apple nu o detaliază, ca de obicei. Însă modelul Plus promite o autonomie care să permită 26 de ore de conținut video redat fără nevoia încărcării. Testele vor confirma această declarație.

Modelele iPhone 14 și 14 Plus vin cu același feature care permite mesaje via satelit atunci când acoperirea lipsește. Se păstrează și detecția de accidente rutiere, care trimite automat o notificare. La fel și lipsa SIM-ului fizic la modelele vândute în SUA și Canada.

Iar în ceea ce privește prețurile, avem prețuri de pornire de 799 dolari, respectiv 899 dolari pentru Plus. Să vedem cum se transformă aceste prețuri pe piața locală.

via Apple

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep