HomeFeaturedFocusInteresant: Apple ar putea muta alertele de privacy in zona camerei selfie

Interesant: Apple ar putea muta alertele de privacy in zona camerei selfie

Umblă zvonul că Apple a decis să facă interesantă tăietura de pe display unde este camera selfie și să adauge acolo indicatorii de privacy din iOS.
Umblă zvonul că Apple a decis să facă interesantă tăietura de pe display unde este camera selfie și să adauge acolo indicatorii de privacy din iOS.

Încă de la începutul anului au apărut informații legate de faptul că Apple are de gând să umble puțin la tăietura de pe ecran unde se află camera selfie de pe iPhone 14 și să vină cu ceva nou (sau mai bine zis, util) în direcția asta. Acum aflăm via 9to5mac că spațiul acela ar putea fi folosit pentru integrarea led-urilor verde și portocaliu care ne arată dacă avem pornite microfonul/camera pe iOS – aceștia au fost introduși în iOS 14 și ulterior ideea a fost preluată și de Google în Android.

Pentru că în acest moment nu putem vedea simultan ambii indicatori, soluția Apple despre care se discută s-ar putea să fie una bună pentru că așa ar fi evident că o aplicație gen WhatsApp sau Skype folosește și camera și microfonul în același timp. Mai mult, e posibil ca utilizatorul să poată apăsa pe led-urile acelea și să se obțină o listă cu toate aplicațiile care au acces la aceste componente.

Dincolo de treaba asta e posibil ca Apple să schimbe și aplicația Camera de pe iOS, adăugând (în sfârșit!) funcții mai avansate direct pe ecran.

Mai avem puțin și aflăm: nu uitați, pe 7 septembrie are loc evenimentul de lansare iPhone 14 și iOS 16.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep