HomeFeaturedFocusSony Xperia 5 IV prezentat oficial

Sony Xperia 5 IV prezentat oficial

Sony Xperia 5 IV

Sony Xperia 5 IV și-a făcut apariția oficială și completează line-up-ul japonezilor pentru 2022. Este un compact cu specificații de top (și preț pe măsură). Care ar putea să găsească apreciere la un grup destul de mare de fani ai compactelor Android, lăsați (cu mici excepții) cu ochii în soare de către producătorii tradiționali de smartphone.

Telefonul este construit în jurul unui display OLED de 6,1 inchi (rezoluție 2520 x 1080 pixeli, aspect 21:9) cu rată de refresh de 120 Hz (variabilă).

Ecranul este protejat cu Gorilla Glass Victus, la fel ca și suprafața din spate. Camera foto frontală (rezoluție 12 MP) este integrată în marginea superioară a ecranului, iar cititorul de amprentă este poziționat lateral. Asta deși tehnologia ar fi permis integrarea sa sub ecran.

Telefonul vine cu certificări IP65/IP68.

La interior, Sony Xperia 5 IV se bazează pe un chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Vârful de gamă de la începutul acestui an. Procesorul rulează în combinație cu o memorie RAM de 8 GB. Capacitatea internă de stocare poate fi de 128 GB sau de 256 GB. Există și un slot microSD de tip hibrid.

Sistemul de operare este un Android 12.

Pe partea din spate se găsește un sistem de trei camere foto, toate cu rezoluție de 12 MP. Un senzor principal, unul ultrawide și un telephoto capabil de zoom optic 2.5x.

Acumulatorul este acum mai mare (capacitate 5000 mAh) și vine și cu suport pentru încărcarea wireless, o premieră pentru seria Xperia 5. Asta pe lângă încărcarea clasică cu până la 30W. Încărcătorul și cablul de încărcare nu sunt incluse în pachetul standard.

De menționat și atenția pe care japonezii au acordat-o sistemului de difuzoare, care vine cu Dolby Atmos, Hi-Res Audio, DSEE Ultimate și 360 Reality Audio.

Prețul pentru Sony Xperia 5 IV este de 1049 euro. Telefonul va fi pus în vânzare la mijlocul lunii septembrie.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep