HomeFeaturedFocusNokia X30 5G prezentat oficial, cel mai sustenabil telefon al companiei

Nokia X30 5G prezentat oficial, cel mai sustenabil telefon al companiei

Nokia X30 5G

HMD Global a avut un eveniment destul de interesant în cadrul IFA 2022. A prezentat oficial trei modele de smartphone, o tabletă, câteva accesorii, dar și o nouă politică a companiei în relația cu utilizatorii, cu numele de Circular. O să o detaliem ceva mai târziu. Totuși, vedeta evenimentului a fost Nokia X30 5G, un mid-range cu suport pentru conectivitatea 5G, care pune accentul pe sustenabilitate și pe refolosirea materialelor.

Se laudă cu o ramă metalică realizată integral din aluminiu reciclat, dar și cu un spate din plastic, realizat în proporție de 65% din plastic reutilizat. Și ambalajul/cutia este 70% din hârtie reciclată. Și nu include încărcător, aspect mai puțin plăcut pentru utilizatori, dar care este împins în aceeași zonă a preocupării pentru mediu.

În ceea ce privește configurația sa, Nokia X30 5G este construit în jurul platformei Qualcomm Snapdragon 695. Vine în două configurații de memorii, prima cu 6 GB de RAM și 128 GB memorie internă, cea de-a doua cu 8 GB de RAM și o memorie internă de 256 GB. Sistemul de operare este un Android 12. HMD Global promite trei upgrade-uri majore ale acestuia, trei ani de update-uri de securitate și trei ani de garanție extinsă.

Ecranul dispozitivului este un AMOLED cu diagonală de 6.43 inchi și rezoluție fullHD+ (aspect 20:9). Vine cu o rată de refresh de 90 Hz și un orificiu central pentru camera foto frontală de 16 MP. Cititorul de amprentă digitală este integrat sub display, iar protecția ecranului este asigurată de o sticlă Gorilla Glass Victus.

Sistemul foto de pe spate are un senzor principal de 50 MP și un ultrawide de 13 MP. Autonomia este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 4200 mAh, care se încarcă cu 33W.

Prețul pentru Nokia X30 5G este de 530 euro. Va fi disponibil începând chiar de astăzi, inclusiv în Europa. În România ajunge pe 20 septembrie, la un preț recomandat de 2299 lei. Probabil pentru varianta cu 6 GB de RAM și 128 GB memorie internă.

Circular este un abonament care deocamdată va fi disponibil, ca un fel de perioadă de testare, doar în Germania și în Marea Britanie. Cei care se abonează în acest serviciu sunt încurajați prin diferite incentive să își păstreze telefonul cât mai mult. Funcționează și ca asigurare, pentru că pierderea sau deterioarea telefonului sunt rezolvate fără costuri suplimentare. Telefoanele vechi sunt recondiționate și reutilizate, chiar și în scopuri caritabile.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep