HomeCloud & MobilityPrevizibil: Stadia a fost așa un succes încât Google îl închide!

Previzibil: Stadia a fost așa un succes încât Google îl închide!

Google a anunțat că din 2023 renunță la serviciul de streaming de jocuri Stadia.
Google a anunțat că din 2023 renunță la serviciul de streaming de jocuri Stadia.

Într-un anunț cât se poate de sec Google ne spune că din 18 ianuarie 2023 serviciul de streaming de jocuri Stadia va fi închis. Stadia a fost lansat public acum aproape 3 ani (19 noiembrie 2019) și s-a dorit a fi un serviciu competitiv de streaming de jocuri, cross platform, fiind primul care a permis utilizatorilor de iOS să aibă acces la așa ceva. Între timp Google a lansat chiar și controler-e dedicate pentru acest serviciu.

Odată cu anunțul închiderii Stadia utilizatorii pot să ceară banii înapoi pe controller și jocurile achiziționate deja în Stadia, chiar dacă au timp până în 18 ianuarie să termine ceea ce au început.

Tehnologia folosită în Stadia va fi refolosită de Google în YouTube, Play Store și proiectele Augmented Reality, ca să nu fie chiar totul pierdut.

Revenind la Stadia, proiectul a rezistat cam trei ani, adică aproape de perioada critică pentru toate proiectele Google. Faptul că Google a renunțat la acest serviciu de streaming de jocuri nu înseamnă că ideea va muri: Amazon, Nvidia, Microsoft au încă așa ceva. Rămâne să vedem ce se întâmplă și în curtea lor, pentru că eu cred că această idee nu e încă pregătită pentru realitatea actuală.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep