HomeMobileAndroidGoogle Pixel 7 Pro recunoscut de DxOMark ca beneficiarul celui mai bun...

Google Pixel 7 Pro recunoscut de DxOMark ca beneficiarul celui mai bun sistem foto

În ciuda multelor acuzații de favoritisme către brandurile chinezești, top-ul DxOMark rămâne de referință pentru mulți dintre utilizatorii ce vor un smartphone care să se descurce foarte bine în zona foto. De curând DxOMark a publicat analiza Pixel 7 Pro și i-a dat un scor de 147 de puncte cu care ajunge pe primul loc, alături de Honor Magic4 Ultimate (că tot vorbeam de brandurile chinezești). Merită menționat că iPhone 14 Pro e imediat după, probabil în dorința de a păstra cât de cât aparențele.

Pe de altă parte, am citit destul de multe opinii pozitive legate de performanța foto a lui Pixel 7 Pro și de aceea nu mă miră clasarea pe primul loc. Într-adevăr sistemul de camere foto de pe Pixel 7 Pro plus algoritmii de optimizare ce funcționează foarte bine pe noul cipset Google fac din acest smartphone unul extrem de atractiv din prisma utilității și nu a performanțelor în benchmark-urile de viteză sau al aspectului.

Dacă vreți, urmăriți analiza DxOMark:

Conform DxOMark, locul unde Pixel 7 Pro excelează este fix acela care contează pentru toată lumea: posibilitatea de a face poze lejer, iar acestea să reprezinte cu acuratețe culorile, contrastul și culoarea pielii. Mai mult, partea de autofocus este excelentă și se descurcă perfect pentru reproducerea fețelor.

Partea de Super Zoom e binevenită, rezultatele selfie sunt conform așteptărilor însă calitatea în low light nu e ceea mai bună atât pe camera principală cât și pe cea selfie.

Astea fiind zise, e încă un motiv să vă uitați atent la Pixel 7 Pro și să îl analizați din prisma utilității și nu a specificațiilor sau a puterii de procesare în benchmark.

via dxomark

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. “Mizerii de telefoane chinezești”?
    Dețin un oppo reno 4 pro de 2 ani,la achiziție avea android 10, acum are android 12, nu a avut niciodată nici cea mai mica problema, construcție foarte buna, nu vreau sa spun mai multe despre el sa nu creadă cineva ca-i fac reclama dar sa lauzi pixel 7pro care chiar are o grămadă de probleme, semnal prost, ecran decolorat, senzor de amprenta lent, lipsa 5G,VoLTE,VOWIFI(in Romania) fara service autorizat pentru că google nu vinde oficial in Romania,asta înseamnă să fi părtinitor.
    Știu că nu toate telefoanele pixel 7 pro au probleme,dar sa ai ghinionul să cumperi unul cu probleme și să te chinui să-l repari nu prea e ok….
    și nu e nici chiar așa ieftin in jur de 5000 ron

  2. Doamne ce ,,fanboi”. Telefoanele alea ,,chinezesti” au depasit cu mult stadiul de ,,chinezarii”, poate reusim sa depasim si noi acea mentalitate. Poate nu ai vazut in ce constau testele de pe DXO, cred ca sunt ceva mai mult decat acele review-uri facute de unul care sta la calcualtor, se uita la poze, face zoom pe ele si constata ,,Da, aifon cel mai bun/Da, Samsung S40ultraSmaxPro e cel mai bun, dar sunt cumparati aia de la DXO ca nu vad asta”.

    Poate ar fi benefic sa trecem peste tiganii de genul acestora cand facem un articol care se vrea scris pe un site cat de cat de specialitate. Am detinut mai multe firme, de la Samsung la Huawei. Momentan am un Mate 40Pro+ si nu mi-e greu sa recunosc ca la ora actuala iau incalcul sa il schimb cu un Pixel 7 Pro/S23Ultra cand apare sau poate Mate 50 daca se dovedeste ca noua camera e superioara……..Dar faptul ca Mate40Pro+ face poze mai bune decat S22Ultra, cum este si in topul DXO este indiscutabil, am facut cu mana mea cu telefonul unui prieten si comparat. La care se adauga acel telefoto de 10x optic senzational dar na……nu e venit din ,,vest” cum e comanda…..e de la chineji

    Doar ca sunt chinezesti si sa fim in trend si noi impotriva comunistilor cei rai……nu isi are locul. Astept si pe acest site comparatii si teste amanuntite ca pe DXO, facute de oamenii vostri, ca sa puteti avea un cuvant de spus despre testele altora.

    • Daca stau putin sa ma gandesc, cred ca sunt in pozitia de a-mi da cu parerea despre testele de fotografie facute de DxOMark si in general despre cum se fac niste teste de calitate – asta asa, ca o chestie adiacenta. Te invit sa arunci o privire prin site si sa vezi ce si cum.
      Iar ca sa raspund:
      – orice test se construieste in asa fel incat sa poti ajunge la o concluzie. Faptul ca ani de zile produsele chinezesti au iesit campioane la DxOMark in ciuda faptului ca aveau probleme evidente sau pentru ca produsele competitiei nu erau testate pana la momentul respectiv. Si au fost dezavantajate atat produsele Google, cele Samsung si Apple.
      – chinezariile alea de care vorbesc (Xiaomi, Oppo, Pocco si oricare din categoria asta) sunt niste mizerii de aparate – exceptie fac modelele Huawei. Cand incepi sa le foloseti mai intens descoperi ca ceva nu merge, ca nu primesti update, ca anumite aplicatii crapa. Si pe masura ce trece timpul te trezesti ca super pocnitoarea ta de telefon nu mai porneste, sau daca ai sansa sa il duci mai mult, ramai la unul, maxim doua update-uri de OS. Iar daca se strica ceva la el, multa bafta cu reparatul.
      Ca fapt de divers, de curand am avut exact discutia asta cu “chinezariile” cu un prieten: de ce sa cumperi un produs scump (Samsung/Apple) cand poti lua mizerii din gama Xiaomi, Oppo, Allview, Pocco sau mai stiu eu ce. Cu raspunsul simplu: cei ce au luat asa ceva au ajuns sa regrete fix din motivele spuse mai inainte: probleme de functionare (display, difuzor, incarcare, receptie busite), lipsa de update-uri pentru sistemul de operare care te lasa in aer etc.
      E bine sa existe concurenta si e bine ca oamenii sa creada ca pot avea aceiasi experienta pe o mizerie chinezeasca, dand mai putini (daca nu aceiasi?) bani ca pe produsul pe care incearca sa il copieze (de cele mai multe ori lumea vrea sa aiba la bani putini un iPhone sau un Galaxy S).

      In concluzie: ma bucur ca Pixel 7 Pro a ajuns pe primul loc, pentru ca in momentul de fata e singurul Android care are un pret decent si care iti ofera o experienta curata, completa. Asta era si ideea articolului.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep