HomeFeaturedFocusPana la urma Netflix aduce abonamente cu reclame. Aflati tarile unde acestea...

Pana la urma Netflix aduce abonamente cu reclame. Aflati tarile unde acestea vor fi active!

E oficial: Netflix introduce abonamente mai ieftine, cu reclame. Dar nu pentru toată lumea!
E oficial: Netflix introduce abonamente mai ieftine, cu reclame. Dar nu pentru toată lumea!

Zvonurile legate de posibilitatea ca Netflix să introducă un abonament mai ieftin, în care să fie reclame, s-a adeverit: începând cu luna noiembrie va exista așa ceva în câteva țări. Treaba asta marchează un punct de cotitură în politica Netflix, care de la început a propus o experiență nouă de vizionare, unde utilizatorii să nu fie deranjați de reclamă. Se pare că saltul masiv în numărul de abonați înregistrat de Netflix în perioada 2020-2021 e de domeniul istoriei și odată cu terminarea pandemiei COVID oamenii își reiau vechile obiceiuri și nu mai pierd (tot) timpul în fața televizorului.

Asta a dus la scăderea semnificativă a numărului de abonați și un semnal de alarmă pentru companie care a ales să facă o mișcare interesantă și proastă din punctul meu de vedere: introducerea unui abonament ¨Basic with Ads˝ pentru câteva țări (în SUA o să coste 6,99 USD pe lună) care va fi ceva mai ieftin decât cel standard. Diferența este nesemnificativă dacă mă întrebați pe mine: doar 3 USD. Netflix speră că oamenii vor alege să dea 6,99 USD în loc de 9,99 USD ca să aibă totuși acces (limitat!) la platformă și să trebuiască să vadă cam 4-5 minute de reclame pe oră, în calupuri de 15-30 de secunde – undeva la 20 de reclame?!

Adică un fel de YouTube fără Premium, dar pentru care dai totuși 6,99 USD.

Și asta nu e tot: abonamentul cu reclame e limitat la 720p, ca în cazul Netflix Basic, iar posibilitatea de a salva conținut offline nu există.

Merită? Din punctul meu de vedere e o prostie: dacă vrei Netflix, îți cumperi abonamentul care îți oferă maximul de experiență, nu dai mai puțin (diferența nesemnificativă) pentru a avea parte de o mizerie. Nu are sens nici măcar pentru țările ˝mai sărace˝, pentru că acolo oamenii nu au suficienți bani să aibă o viață decentă, dar plătesc tot înseamnă lux. Sau fură …

Pentru început acest experiment denumit ¨Basic with Ads˝va fi disponibil în 12 țări, începând cu luna noiembrie – din 1 noiembrie intră în Canada și din 3 noiembrie în SUA și UK. Celelalte țări care vor putea folosi acest abonament sunt Australia, Brazilia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Korea, Mexic, Spania.

via Netflix

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep