HomeFeaturedFocusMediaTek a anuntat noul chipset Dimensity 1080

MediaTek a anuntat noul chipset Dimensity 1080

Dimensity 1080

Producătorul chinez de chipset-uri pentru dispozitive mobile a anunțat oficial modelul Dimensity 1080. Un model destinat telefoanelor mid-range 5G, pe care îl vom regăsi spre finalul acestui an în primele modele comerciale.

Este poziționat chiar de către oficialii companiei ca urmaș al modelului Dimensity 920. Lucru care face puțin cam greu de înțeles sistemul de denumiri (numerotare) folosit de către compania chineză. În comparație cu acesta vine cu un mic plus de performanță, la nivel de CPU și cu un suport evoluat pentru camerele foto.

Mai exact, Dimensity 1080 are cele două nuclee de top tactate la o frecvență mai mare față de Dimensity 920. Cele două nuclee Cortex-A78 rulează acum la 2.6 GHz (în comparație cu 2.5 GHz). GPU-ul este neschimbat, același Mali-G68.

Mult mai evidentă este evoluția la nivel de suport pentru camerele foto. Noul chipset suportă rezoluții de până la 200 MP (în comparație cu suportul de până la 108 MP al lui Dimensity 920). O caracteristică la care cei de la MediaTek au pierdut mult teren în fața rivalilor de la Qualcomm, pe care încearcă acum să îl recupereze.

Dimensity 1080 este construit tot pe tehnologie de 6 nm, la fel ca predecesorul său. Iar în ceea ce privește restul specificațiilor, nu avem alte schimbări. Oficialii MediaTek confirmă că primele livrări către producătorii de smartphone încep chiar de luna aceasta.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep