HomeCloud & MobilityOffice se va numi Microsoft 365 iar SharePoint Syntex va deveni Microsoft...

Office se va numi Microsoft 365 iar SharePoint Syntex va deveni Microsoft Syntex

La conferința Ignite Microsoft a anunțat schimbări în branding-ul Office și SharePoint, acestea devenind Microsoft 365 și Microsoft Syntex.
La conferința Ignite Microsoft a anunțat schimbări în branding-ul Office și SharePoint, acestea devenind Microsoft 365 și Microsoft Syntex.

În ideea că trebuie să existe o diferențiere mai pregnantă între soluțiile vechi și cele noi Microsoft a decis ca începând cu luna noiembrie 2022 pachetul Office să intre sub umbrela Microsoft 365 și să adauge soluții noi. Mesajul este că noile pachete Excel, Word, PowerPoint care vor face parte din Microsoft 365 oferă funcționalitate diferită față de cele din versiunile Office anterioare.

Schimbarea nu este una radicală, dacă vă aduceți aminte că în 2020 Microsoft a ales să migreze abonamente Office 365 sub Microsoft 365, acum aplicațiile Office devin Microsoft 365. Noul Microsoft 365 (fosta aplicație Office) care se poate deschide pe mobil vă oferă accesul la funcții mai avansate precum cele de semnare a PDF-urilor, scanarea imaginilor și a textului într-un Word editabil/PDF.

Alături de oferta ˝clasică˝din pachetul Office, în noul Microsoft 365 și-au făcut loc aplicațiile Loop – o soluție pentru a avea acces în mod unic la toate graficele, tabelele Excel și să le actualizeze în timp real – editorul video Clipchamp, Create și schimbări extrem de faine aduse în Microsoft Designer, unde integrarea AI-ului DALL-E 2 va permite crearea de grafice, imagini personalizate. Noul pachet Microsoft 365 va începe să fie distribuit în mod gradual din luna noiembrie 2022.

Și a doua schimbare este că SharePoint Syntex (lansat în 2020 și continuarea Proiectului Cortex) devine Microsoft Syntex. Adică o soluție bazată pe AI al cărui scop este să înțeleagă și să catalogheze în mod automat conținutul din anumite seturi de documente. Microsoft Syntex e în esență același produs, doar că vine cu 11 noi servicii precum posibilitatea de adăugarea de notițe, managementul contractelor etc. În Microsoft Syntex o să fie disponibilă și un tip de licențiere pay-as-you-go pentru a stimula companiile să înceapă să folosească produsul.

Dacă vreți detalii mai multe, le găsiți aici și aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep