HomeMobileiOSiOS 16.2 a fost lansat cu patch-uri majore de securitate si funcții...

iOS 16.2 a fost lansat cu patch-uri majore de securitate si funcții noi

Aseară a ieșit iOS 16.2 pentru aparatele eligibile, un pachet de peste 1GB care pe lângă un set mare de patch-uri de securitate (inclusiv pentru CVE-2022-42856, o vulnerabilitate care era folosită pentru atacuri pe iPhone) a introdus și câteva dintre funcționalitățile anunțate la WWDC 2022. Despre ce e vorba?

Încep cu Advanced Data Protection, facilitatea ce permite criptarea end-to-end a conexiunilor iCloud pentru poze, notițe, informațiile din wallet, fișierele salvate în Drive, înregistrările de voce etc.

Apple Music Sing permite afișarea în timp real a textelor cântecelor pe care le ascultați prin Apple Music, inclusiv cu opțiunea de reducere a volumului de voce pentru a permite realizarea de sesiuni Karaoke.

Freeform este o aplicație de desen pe care Apple a adus-o pe toate platformele sale – iOS, iPadOS și macOS odată cu acest pachet de update-uri. Are și opțiunea de partajare a sesiunilor pentru lucru în comun pe anumite proiecte – priviți-l ca pe un fel de Microsoft Whiteboard care merge și pe telefon.

Opțiuni noi de personalizare Always On Display au fost introduse în iOS 16.2 prin care se poate dezactiva afișarea imaginii de fundal – opțiunile sunt disponibile doar pentru seria iPhone 14 Pro.

Cu iOS 16.2 AirDrop dezactivează automat vizibilitatea pentru toată lumea la 10 minute de la folosire – chestia asta a fost introdusă în iOS 16.1.1 pentru utilizatorii din China, care au folosit această cale pentru a comunica în timpul protestelor.

Apr și noi widget-uri pentru Lock Screen: cele pentru Medications and Sleep, ca să nu uitați să vă luați pastilele sau să mergeți la somn.

Tot legat de Lock Screen, Live Activities este extins cu noi detalii.

Altă chestie utilă pentru tineri e integrarea SharePlay in Game Center prin care se pot porni jocuri multiplayer din sesiunile FaceTime.

Și nu în ultimul rând, aplicația Home este optimizată, după ce update-ul precedent a primit integrarea cu Matter.

Acum, chiar dacă niciuna dintre funcționalitățile de mai sus nu vi se pare interesantă, puneți iOS 16.2 pentru că vine să repare o grămadă de probleme de securitate, unele dintre ele nerezolvate complet la update-ul precedent, lansat în grabă de Apple. Detalii complete sunt aici.

Sper să nu aflăm că iOS 16.2 și strică o grămadă de chestii, pentru că în teorie e ultimul update din 2022.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep