HomeFeaturedFocusAtenție: pozitionarea PS5 in plan vertical poate duce la defecțiuni

Atenție: pozitionarea PS5 in plan vertical poate duce la defecțiuni

Se pare că în PlayStation 5 există o greșeală de proiectare ce poate duce la apariția de defecțiuni majore dacă consola e folosită pe verticală.
Se pare că în PlayStation 5 există o greșeală de proiectare ce poate duce la apariția de defecțiuni majore dacă consola e folosită pe verticală.

Citeam că unui utilizator de PlayStation 5 din Franța i s-a stricat consola după o perioadă în care a ținut-o pe verticală. Practic, după ce a văzut că nu mai poate porni consola, a observat că placa de bază e stricată ca urmare a faptului că soluția de răcire folosită de Sony pentru procesoarele AMD Zen 2 CPU s-a scurs și a deteriorat alte componente, asta ca să nu mai vorbim de faptul că nu mai oferă maximul de eficiență la răcire.


Informația a apărut pe contul @68Logic (al unui magazin de reparații hardware din Franța) împreună cu o poză (cea de mai sus) în care se poate vedea faptul că soluția de răcire se scurge.
O chestie similară a apărut și pe YouTube și se pare că are aceiași cauză – scurgerea soluției pentru răcire:

Ideea este că acest tip de problemă nu ar trebui să apară mai ales atunci când Sony îmbie utilizatorii să folosească consola în plan vertical. Partea bună este că doar un număr mic de console sunt afectate de această problemă (poate e vreun lot de soluție care are probleme) și pentru moment nu există nicio modalitate de a identifica ce console au sau pot avea această problemă.

O soluție pentru a preîntâmpina o eventuală problemă similară ar fi să nu mai folosiți consola în plan vertical și să o puneți pe orizontală.

M-am gândit că poate vreți să știți asta.

via pcm

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep