HomeMobileAndroidMicrosoft renunță la formatul Surface Duo

Microsoft renunță la formatul Surface Duo

Surface Duo iese din schemă, viitorul smartphone Surface va folosi design-ul pliabil consacrat de Samsung.
Surface Duo iese din schemă, viitorul smartphone Surface va folosi design-ul pliabil consacrat de Samsung.

Pentru că Surface Duo a fost departe de succesul pe care Microsoft îl aștepta vizavi de această categorie de dispozitive de comunicație (după ce a renunțat la Windows Phone/Mobile, Microsoft a evitat să numească seria Duo drept smartphone) se pare că viitorul smartphone Surface va avea un ecran pliabil, similar cu cel de pe Fold4 sau Vivo X Fold. Asta înseamnă că va exista un display extern și unul intern, pliabil datorită unei balamale.

Windows Central anunță că această idee este una recentă, venită după ce design-ul Surface Duo 3 a fost gata, produs ce ar fi trebuit să vină pe piață în 2023, cu o grosime mai mică, încărcare wireless, display-uri edge-to-edge etc.

Pentru moment nu avem detalii legate de specificațiile tehnice asociate acestui produs, nici o dată de lansare și nici dacă Microsoft va încerca să mențină prin software dedicat, experiența de pe Surface Duo, unde practic existau două ecrane separate, pe care dezvoltatorii le puteau folosi pentru a afișa informații diferite – ex: tastatură virtuală și un joc.

Asta înseamnă că e puțin probabil să vedem acest nou produs în 2023. Însă nu se știe niciodată.

Pe de altă parte, era și timpul ca Microsoft să aducă tehnologie nouă în zona asta, poate cu un cipset ARM propriu, care să imite performanța Apple.

Din păcate pentru cei care încă mai speră la un smartphone Microsoft funcțional, noua direcție arată încă o dată lipsa de consecvență și viziune care a marcat Windows Phone/Mobile și acum Surface Duo. Deși am fost fan Windows Phone și cred în continuare că acel sistem de operare și interfața propusă erau net superioare Android și iOS, nu mă mai interesează experimentele eșuate. Însă sunt curios ce o să iasă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep