HomeFeaturedFocusSnapdragon Satellite, răspunsul Android pentru serviciul Apple

Snapdragon Satellite, răspunsul Android pentru serviciul Apple

Snapdragon Satellite

Pentru că Android-ele nu puteau rămâne în urmă după ce Apple a prezentat noul serviciu de comunicații prin satelit pentru anumite situații de urgență (inaugurată odată cu generația iPhone 14), am văzut săptămâna trecută prezentarea soluției similare. Snapdragon Satellite a fost dezvoltat de Qualcomm și este un serviciu de mesagerie în dublu sens, pentru situațiile de urgență în care semnalul rețelelor mobile lipsește.

Va fi disponibil, conform comunicatului oficial, pe următoarea generație de telefoane Android de top/premium. Comunicarea se va face prin mesaje SMS, iar aplicabilitatea sa nu se dorește să fie limitată doar la situații de urgență.

Snapdragon Satellite va fi posibil datorită parteneriatului semnat cu Iridium, care deține și operează o rețea de 66 de sateliți de joasă orbită. Serviciul va putea fi extins și la alte tipuri de echipamente, precum laptopuri, tablete și chiar autovehicule.

În zona de telefoane, poate deja fi suportat de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2.

Cei de la Garmin au anunțat deja că vor colabora cu Qualcomm pentru a oferi și mai multe feature-uri pentru Snapdragon Satellite. Și pentru a dezvolta și propriile aplicații prin integrarea acestui serviciu.

via Qualcomm

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep