HomeCloud & MobilityGoogle vorbeste despre Bard, soluția proprie de tip ChatGPT

Google vorbeste despre Bard, soluția proprie de tip ChatGPT

La Google e panică mare: CEO-ul Sundar Pichai se laudă că are și el un ChatGPT, dar încă nu îl vedem că nu e gata ...
La Google e panică mare: CEO-ul Sundar Pichai se laudă că are și el un ChatGPT, dar încă nu îl vedem că nu e gata …

Am spus și repet: la Google/Alphabet e panică mare vizavi de viitorul motorului de căutare! După ce a venit ordin de sus că toată lumea trebuie să caute soluții pentru a contracara ChatGPT, vedem că Google începe să anunțe diverse chestii. Dacă vă aduceți aminte, sunt exact ca și copiii aia mici din curtea școlii care se laudă că au și ei ceva interesant, dar nu vor să îți arate, pentru că în realitate e doar o poveste.

Așa și cu Google. Întâi s-au lăudat cu MusicLM soluția de generare a muzicii pe baza descrierilor text, acum vine Bard, chat bot-ul ascuns în sertare.

Ieri, Sundar Pichai (CEO of Google/Alphabet) a scris un articolaș în care povestește cum stă treaba cu Bard, fix înainte ca Microsoft să arate produsele care au deja ChatGPT, inclusiv Bing.

Bard este identificat cu ˝cea mai complexă tehnologie la care Google lucrează acum˝ (dacă e să fim răi, în ultima vreme Google nu a mai arătat că lucrează la ceva …) și care, evident, are potențialul de a ajuta pe toată lumea să arate ce are mai bun. Că nu se poate altfel. Și cică Google ar lucra la treaba asta cu AI-ul Bard de vreo 6 ani, dar nu au zis nimic până acum.

La fel ca ChatGPT, Bard este un model conversațional care este construit pe LaMDA (Google Language Model for Dialogue Applications) care la un moment dat va fi disponibil unui număr restrâns de testeri (de încredere), pentru ca apoi (la un moment dat) să devină disponibil la nivel general.

Bard își va trage datele de pe net și împreună cu sistemele de AI va putea să ofere răspunsuri de calitate (știm foarte bine că Google NU știe să discearnă conținutul de calitate de ăla prost, așa că trebuie să ne facem probleme vizavi de performanța Bard!).

Pentru început ni se spune că Bard nu va folosi la maxim capabilitățile AI ale Google (de aia o să fie disponibil unui grup restrâns) și nu că nu este încă gata. După ce mai învață una alta, atunci va putea folosi complet puterea Google.

Pichai spune și că spre deosebire de ChatGPT, Bard nu va înlocui căutarea clasică și va veni ca un instrument de extindere a rezultatelor.

Rămâne de văzut ce și cum o să fie. Din comunicate de presă și predicții nu prea avem cum să ne facem o idee despre Bard. Cumva mi-ar plăcea ca Google să vină cu ceva de calitate și să contracareze Microsoft cu ChatGPT, măcar la nivelul de a avea o alternativă.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep