HomeFeaturedFocusMediaTek anunță oficial Dimensity 7200

MediaTek anunță oficial Dimensity 7200

Dimensity 7200

Chinezii de la MediaTek au prezentat oficial noul lor chipset mid-range Dimensity 7200. Primul lor chipset din zona de mid-range, realizat pea doua generație de procese TSMC pe 4 nm. Vine cu suport pentru conectivitatea 5G (ca toate chipset-urile Dimensity), cu optimizări pe zona de gaming și cu o eficientizare mai bună a consumului de baterie. Acestea sunt principalele sale argumente, conform comunicatelor companiei.

Are o arhitectură octa-core, cu două nuclee pentru performanță, ARM Cortex A715 tactate la 2.8 GHz și șase nuclee pentru eficiență, ARM Cortex  A510 (cu viteza de tact nespecificată). Procesorul grafic este un ARM Mali G610 GPU.

În cadrul prezentării, oficialii MediaTek au spus că noul Dimensity 7200 s-a plasat puțin peste concurentul direct Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 în testele Geekbench. M-aș baza totuși pe niște teste independente.

Noul chipset poate suporta ecrane cu rezoluție fullHD+ și rată de refresh de până la 144 GHz. De asemenea, el suportă un senzor foto principal de până la 200 MP. Are și ceva abilități în zona de gaming și vine cu destule feature-uri la conectivitate. Toate detaliile sunt în infograficul de mai jos.

Dimensity 7200 ar putea fi integrat în telefoanele ce se vor lansa chiar luna aceasta la MWC și luna viitoare.

via MediaTek  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep