HomeMobileAndroidSamsung Galaxy S23 Ultra vs Galaxy S22 Ultra: comparație foto

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Galaxy S22 Ultra: comparație foto

Galaxy S23 Ultra

Am rămas dator cu o comparație foto între cele două generații ale flagship-ului companiei coreene. O promisiune făcută în momentul în care am realizat un duel Samsung Galaxy S23 Ultra vs Galaxy S22 Ultra la nivel de performanțe (în testele benchmark cele mai populare), dar și o comparație de ordin fizic între cele două telefoane.

Compania coreeană a umblat puțin la sistemul foto de pe spatele noului flagship S23 Ultra. Acesta are acum un senzor principal de 200 MP (f/1.7, 24mm wide, 1/1.3″, 0.6µm, multi-directional PDAF, Laser AF, OIS). Prin comparație, S22 Ultra a venit la vremea lui cu un senzor de “doar” 108 MP (f/1.8, 23mm wide, 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, Laser AF, OIS).

Restul de trei camere foto s-a păstrat neschimbat la trecerea la noua generație. Avem o cameră telephoto de tip periscop de 10 MP (f/4.9, 230mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 10x optical zoom), o altă cameră telephoto simplu, de 10 MP (f/2.4, 70mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 3x optical zoom) și o cameră ultrawide de 12 MP (f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, Super Steady Video).

Chiar dacă la nivel hardware s-a schimbat doar senzorul principal, sunt convins că s-a umblat mult mai atent la partea de optimizări software. Acolo unde în general se fac progrese mai accelerate.

Nu cred că are rost să mai lungim vorba. Fotografiile vor vorbi de la sine. Atât despre performanțele foto ale celor două telefoane, cât și despre faptul că vremea este extrem de capricioasă în Brașov în această perioadă a anului.

Am început cu fotografii în condiții bune de lumină. Le voi pune aici în perechi pentru o comparație cât mai ușoară. De fiecare dată, prima este fotografia realizată cu Samsung Galaxy S23 Ultra, urmată de cea realizată cu S22 Ultra.

Aș spune că diferențele nu sunt chiar atât de mari la nivel de calitate. Cel puțin în ceea ce privește corectitudinea cu care sunt redate culorile.

Mult mai evidente par diferențele între cele două telefoane la fotografiile realizate pe timp de noapte. Le pun tot așa, în perechi, primele pe cele cu S23 Ultra.

Și la abilitățile de zoom pare că S23 Ultra se descurcă mai bine. Vedeți o serie (zoom 1x, 3x, 10x și 100x), cu pozele puse tot în perechi.

Și încă o comparație, cu poze zoom 10x, nivel la care cred eu că încă avem rezultate OK (peste sunt mofturi fără un trepied și o declanșare din S Pen, pentru a menține telefonul nemișcat).

Ca o mențiune, toate fotografiile pot fi văzute la dimensiuni mai mari în albume evidențiate separat pe pagina de Facebook MOBzine România.

Sper că am reușit cât de cât să lămuresc publicul indecis și să ofer câteva argumente cu ajutorul cărora să se poată răspune mai ușor la întrebarea de pe buzle tuturor: merită upgrade-ul la Samsung Galaxy S23 Ultra? Cred sincer că merită acest upgrade.

Dar răspunsul la întrebare îl găsește fiecare. La fel cum fiecare poate găsi modalități prin care să nu fie nevoie de achiziționarea la preț întreg. Și mă refer aici la diverse promoții din momentul apariției telefonului, la ofertele operatorilor de telefonie mobilă pentru prelungirea contractului, la programele de tip buy-back.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep