HomeMobileAndroidOnePlus și Oppo se retrag de pe câteva piețe din Europa

OnePlus și Oppo se retrag de pe câteva piețe din Europa

Despre problemele de licențiere pe care Oppo/OnePlus le are cu Nokia (pentru că nu au reînnoit contractul de licențiere) am scris în urmă cu ceva vreme, acum am dat la Max Jambor (@maxjmb) despre o informație conform căreia Oppo și OnePlus se vor retrage din Europa, începând cu piețele din Germania, Franța, Olanda și Marea Britanie.

Jambor nu dă detalii suplimentare despre acest subiect, doar că decizia de a ieși din Europa a fost luată de ceva vreme și că în curând o să aflăm și detalii oficiale despre asta. Un motiv care să susțină ipoteza ieșirii ar fi și acela că seria Find X6 nu a fost lansată și în afară Europei.

Și pentru că încă nu sunt detalii oficiale, nu e foarte clar nici ce se va întâmpla cu celelalte companii din grupul BBK, în speță cu Vivo și Realme. După cum știți, toate patru sunt prezente și în România, așa că o eventuală retragere și din România este posibilă.

La fel, nu se știe încă și care va fi impactul la nivel de suport (reparația telefoanelor aflate în garanție și/sau actualizările de Android).

Situația este în desfășurare, în curând ar trebui să vină și o declarație oficială care să clarifice puțin situația.

UPDATE: am primit de la OPPO & OnePlus Romania și primele informații oficiale:

˝OPPO și OnePlus sunt implicate pe toate piețele din Europa, inclusiv Marea Britanie. Am avut un start excelent în 2023 cu mai multe lansări de succes și vom introduce și altele în perioada următoare. Ca de obicei, OPPO și OnePlus vor continua să vină cu produse inovative și cele mai bune servicii pentru utilizatori.˝

Aparent zvonul nu este nici confirmat și nici infirmat în acest moment.

via xda

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep