HomeFeaturedFocusNokia si Oppo au semnat un acord de licentiere a patentelor

Nokia si Oppo au semnat un acord de licentiere a patentelor

Nokia

Nu pare să fie un acord reciproc de licențiere a patentelor, ci mai degrabă un agreement prin care Oppo, un producător chinez care și-a făcut apariția chiar și în top 5-ul global, va accesa o parte din patentele deținute de Nokia. Și, așa cum se știe, Nokia are de unde, fiind în continuare cel mai mare deținător de patente în rândul producătorilor de smartphone, cu un focus destul de mare pe zona de comunicații.

Așa că Oppo se va bucura acum de tehnologiile patentate de Nokia, printr-un contract care, deși nu a fost foarte detaliat înspre opinia publică, se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Oppo nu este singurul și nici cel mai mare producător de smartphone care folosește (contra cost, evident) patente deținute de Nokia. Compania este destul de selectă, cu nume precum Samsung, Xiaomi și chiar Huawei prezente în această listă.

Acordul a fost recunoscut și făcut public de ambele părți implicate, cu oficialii Nokia profitând de ocazie pentru a sublinia încă o dată dimensiunea și profitabilitatea bagajului de proprietăți intelectuale deținute de companie.

via Nokia

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep