HomeFeaturedFocusAsus ROG Ally: o primă consolă de cloud cu Windows 11

Asus ROG Ally: o primă consolă de cloud cu Windows 11

În ciuda faptului că mai sunt două săptămâni până la lansarea oficială Asus a trimis ieri un comunicat de presă (și unora sample-urile de test) despre ROG Ally, o primă consolă ce va permite rularea jocurilor din cloud, de pe majoritatea platformelor.

Din câte știu este prima astfel de consolă ce merge cu Windows 11, pe platformă AMD (CPU și GPU) la fel ca Xbox Series X sau PS5 (bine, nu vorbim de exact aceiași configurație hardware, evident). Va fi disponibilă destul de rapid după lansare, la un preț ce va ajunge probabil pe la 400-500 EUR.

Din poza de mai sus vedem că pentru navigare există cam aceiași configurație ca la un controller de gaming plus difuzoarele necesare redării sunetului local. Dispozitivul cântărește puțin peste 600 de grame, cu tot cu baterie.

Revenind la ceea ce e mai important, ROG Ally are preinstalate aplicațiile necesare pentru rularea jocurilor de pe Steam, Epic Game Store și GOG, Xbox, ceea ce face consola extrem de versatilă (asta dacă nu vor apărea probleme de stabilitate și performanță).

Ally vine cu un display de 7 inci, rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, cu rată de afișare de 120 Hz, 16GB RAM și stocare pe SSD de până la 512GB.

O comparație între specificațiile Asus ROG Ally și Steam Deck este aici:

O chestie suplimentară, extrem de importantă: Asus ROG Ally poate fi folosit și pe post de desktop PC, datorită platformei Windows 11 și a faptului că se pot conecta un maus, o tastatură și un monitor/TV.

Iar dacă aveți deja un GPU extern XG Mobile, îl puteți conecta la Ally ca să îi extindeți puterea de calcul – nu prea îmi dau seama de ce ați vrea sa faceți asta, dar în mod cert e un avantaj că există.

Cum nu mai e mult până pe 11 mai, mă aștept să mai vedem și alte detalii până atunci. Iar dacă vreți să fiți la curent cu lansarea, atunci intrați aici și adăugați-vă un reminder în calendar: 11 mai, ora 17:00 a României. Va fi transmisă în direct.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep