HomeCloud & MobilityCamerele video din Tesla inregistreaza tot si angajatii Tesla au acces la...

Camerele video din Tesla inregistreaza tot si angajatii Tesla au acces la materiale

Până la urmă camerele video din Tesla sunt un pericol pentru intimitate, pentru că înregistrează tot și angajații Tesla au acces la aceste materiale.
Până la urmă camerele video din Tesla sunt un pericol pentru intimitate, pentru că înregistrează tot și angajații Tesla au acces la aceste materiale.

Am văzut ieri pe Twitter un subiect de discuție interesant: testarea unei mașini Tesla este monitorizată complet de angajați, chestie pe care o știam și la final mi se pare normal: dacă îți dau o mașină la test, vor să vadă ce faci cu ea, cum o testezi și dacă la final e corect ceea ce spui. Ce nu știam este că angajații Tesla au acces și la filmele/pozele înregistrate prin camerele video montate în interiorul mașinii …

Citind mai departe am aflat și de unde a pornit discuția: a apărut o informație conform căreia angajații Tesla se distrează vizionând și făcând meme-uri din filmele înregistrate de camerele video Tesla montate în TOATE mașinile, nu doar în cele folosite pentru testare. Vorbim de o încălcare majoră a intimității (asta dacă nu cumva prin vreun contract e trecută o clauză care oferă Tesla acest privilegiu și utilizatorii nu s-au prins) celui ce folosește mașina. Atenție, vorbim de camerele montate în interiorul mașinii, nu cele de exterior!

Reuters spune că niște angajați Tesla s-au distrat vizionând imaginile înregistrate de aceste camere în mașinile utilizatorilor, chestie care a durat din 2019 până în 2022 și că acolo sunt informații personale, inclusiv imagini cu accidente sau momente intime.

Mai mult, Tesla spune că imaginile nu pot fi asociate cu o anumită mașină, însă mai mulți angajați Tesla au confirmat că aplicațiile folosite pentru managementul înregistrărilor aveau posibilitatea de a afișa detalii despre locația unde au fost înregistrate și automat cine este posesorul mașinii. Mai mult, camerele video de pe Tesla înregistrează chiar și atunci când mașina e oprită și sistemul inactiv.

În zona glumelor, angajații Tesla au putut vedea și ce se întâmplă în garajul lui Elon Musk, inclusiv ˝Wet Nellie˝, un Lotus Esprit modificat pentru a fi folosit în filmul James Bond, “The Spy Who Loved Me”, mașină cumpărată de Musk în 2013 cu aproape 1 milion USD.

Dacă vreți să citiți toată povestea, o puteți face aici.

Trecând peste asta, ceea ce trebuie să reținem este că dacă o mașină (cu atât mai mult Tesla) are o cameră video care înregistrează ce se întâmplă în interior, ar fi bine să fim foarte atenți la ea și poate că nu ar fi rău să o acoperiți. Pentru că indiferent ce scrie în contractul pe care îl aveți cu producătorul, imaginile înregistrate pot ajunge în mâinile cui nu trebuie.

Și asta ar trebui să se întâmple cu toate camerele video pe care le aveți în casă/birou și care vă înregistrează constant.

De asta vă recomand un singur lucru: dacă folosiți camere video de supraveghere în casă sau la birou, ar fi bine să le scoateți din priză atunci când sunteți în zonă și să le activați doar când plecați de acasă/birou.

Eu fac asta de ani buni, tocmai pentru că mă așteptam ca mai devreme sau mai târziu să apară situații de genul celei de la Tesla.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep