HomeFeaturedFocusGoogle Authenticator permite migrarea codurilor prin conectarea cu conturi Google

Google Authenticator permite migrarea codurilor prin conectarea cu conturi Google

Google a anunțat că utilizatorii aplicației Authenticator (pentru generarea de coduri 2FA) pot să își migreze automat codurile pe dispozitive noi prin conectarea cu un cont dedicat.
Google a anunțat că utilizatorii aplicației Authenticator (pentru generarea de coduri 2FA) pot să își migreze automat codurile pe dispozitive noi prin conectarea cu un cont dedicat.

Pentru aceia dintre voi care folosesc Google Authenticator pentru managementul codurilor (2FA) pentru autentificarea în doi pași, a venit o veste bună: Google permite migrarea conturilor de pe un dispozitiv pe altul dacă e folosit același cont Google. Practic, atunci când vă luați un smartphone nou și migrați aplicațiile, codurile 2FA vor fi ˝mutate˝ pe noul aparat în momentul în care vă autentificați în Google Authenticator cu contul Google.

Până acum așa ceva nu era posibil, mutarea codurilor pe telefonul nou însemna un proces laborios, de eliminare a dispozitivului precedent și adăugarea unuia nou. Prin sincronizarea în cloud acest lucru e eliminat și aduce un plus de funcționalitate.

În același timp însă, în cazul în care este pierdut accesul pe respectivul cont Google, un atacator nu va avea nici cea mai mică problemă în a folosi Authenticator pentru a obține accesul și pe alte conturi protejate cu 2FA.

Noua funcționalitate e disponibilă pe versiunile actualizate ale Google Authenticator pentru iOS și Android și nu este activă în mod implicit, asta înseamnă că trebuie să umblați în setări și să vă asigurați că veți putea folosi sincronizarea prin cloud. Moment în care obțineți un avantaj major (asta dacă vă schimbați des telefoanele) însă reduceți nivelul de protecție.

Totuși, Google oferă posibilitatea de a pune o parolă suplimentară pentru situația în care este activată funcția de sincronizare a codurilor 2FA pe mai multe dispozitive.

Ca de obicei, securitatea vine cu plusuri și minusuri și depinde de fiecare dintre noi ce va alege.

Apropo de treaba asta, voi folosiți soluții dedicate pentru 2FA? Și dacă da, ce aplicații aveți?

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep