HomeFeaturedFocusInca un update de securitate de la Apple: iOS 16.4.1

Inca un update de securitate de la Apple: iOS 16.4.1

Dacă încă nu ați apucat să faceți update pentru iOS 16.4.1 e timpul să mergeți în Settings/General/Software Update și să vedeți dacă e disponibilă actualizarea iOS 16.4.1. Și dacă este să porniți rapid update-ul!

Asta pentru că Apple a lansat vineri un pachet de aproape 300MB care vine să repare câteva vulnerabilități critice din Safari și iOS/macOS/iPadOS care sunt deja folosite de hackeri pentru a prelua controlul dispozitivelor de la distanță. Vorbim de două probleme: CVE-2023-28206 și CVE-2023-28205, raportate de Google Threat Analysis Group, care afectează toată modelele de la iPhone 8 încoace.

Prima vulnerabilitate este prezentă în IOSurfaceAccelerator și permite (în anumite situații) aplicațiilor să fie lansate cu drepturi maxime (kernel level) pe sistem. A doua vulnerabilitate este în engine-ul WebKit folosit de Safari și este cel care randează conținutul web în iOS/macOS/iPadOS și în anumite condiții poate fi păcălit să activeze cod în afara zonei de siguranță. Și această vulnerabilitate afectează sistemele de la iPhone 8 încoace.

Detalii mai multe găsiți aici.

Așa că nu mai pierdeți timpul și porniți update-ul. Durează foarte puțin!

Și să nu uit: activați și opțiunea Automatic Updates din Settings/General/Software Update ca să fiți siguri ca nu mai ratați nicio actualizare!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep