HomeMobileAndroidOptiunea auto-archive vine pe Android, similara celei de pe iOS

Optiunea auto-archive vine pe Android, similara celei de pe iOS

Google va introduce opțiunea auto-archive prin care aplicațiile pot fi scoase de pe telefon pentru optimizarea spațiului, fără a pierde însă datele asociate!
Google va introduce opțiunea auto-archive prin care aplicațiile pot fi scoase de pe telefon pentru optimizarea spațiului, fără a pierde însă datele asociate!

Google s-a gândit că în ciuda faptului că smartphone-urile Android au de obicei mult mai mult spațiu de stocare față de produsele similare Apple, tot ar fi bine să îi copieze pe aceștia și să aducă o funcționalitate denumită auto-archive, prin care aplicațiile pot să fie eliminate de pe telefon, dar să păstreze datele de configurare. Asta ar permite ca atunci când e nevoie de aplicație, să poată fi descărcată și lansată, utilizatorul având acces la toate datele personale. Este exact opțiunea offload din iOS, prezentă deja mult timp pe sistemul de operare Apple.

Fiind unul dintre utilizatorii care au peste 200 de aplicații instalate (care din păcate nu sunt folosite frecvent) găsesc o opțiune de acest gen ca fiind interesantă, chiar dacă niciodată nu mi-am pus problema spațiului de stocare pe Android (mereu am folosit flagship-uri care aveau cel puțin 2x capacitatea de stocare a unor modele medii). De ce să păstrezi o aplicație (pe care probabil nici nu o actualizezi) dacă o folosești de 2-3 ori pe an? Nu mai bine ai datele de configurare stocate local și când ai nevoie de ea vei lansa cea mai nouă versiune, după ce în prealabil a fost descărcată din Play Store?

Google spune că auto-archive va permite eliminarea a cel puțin 60% din spațiul de stocare folosit de aplicație în urma activării opțiunii. Dezavantajul este că pentru a putea refolosi aplicație e important ca această să existe în Play Store în momentul în care e lansată și bineînțeles, e nevoie de o conexiune la internet ca să poată fi descărcată.

Auto-archive va putea să decidă singură ce aplicații ar putea să fie ˝eliminate˝, în funcție de frecvența de utilizare și va putea să facă ˝curat˝pe telefon. E însă un impediment: dezvoltatorii aplicațiilor trebuie să le creeze cu opțiunea auto-archive, adică să folosească App Bundle pentru publicarea lor.

În principiu opțiunea ar trebui să fie activă deja pentru anumite aplicații – puteți testa asta dacă alegeți să dezinstalați o aplicație și să vedeți dacă aveți opțiunea auto-archive. Eu am testat pe un Android 13 (OnePlus 9 Pro) actualizat la zi și nu am încă așa ceva. Poate ceva mai încolo să apară.

La voi merge?

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep