HomeFeaturedFocusAchiziția Activision de către Microsoft a primit verde de la UE

Achiziția Activision de către Microsoft a primit verde de la UE

Activision

Se pare că achiziția Activision (plus Blizzard și King) de către Microsoft a primit undă verde din partea comisiei Uniunii Europene care a analizat această tranzacție din punctul de vedere al implicațiilor asupra principalilor competitori de pe piața de platforme de gaming.

Tocmai pentru ca lucrurile să nu se îndrepte către direcția care îi îngrijora pe oficialii UE, OK-ul a venit la pachet cu o condiție obligatorie pentru Microsoft. Compania va trebui să licențieze pentru o perioadă de 10 ani toate titlurile Activision către principalele platforme competitoare. Adică Sony, Nintendo și alții. Oricum, în mod oarecum ciudat, marea preocupare a oficialilor UE era legată de platformele de streaming mai degrabă decât de Sony.

Se așteaptă un aviz pozitiv și dinspre Marea Britanie. Acolo oficialii Microsoft nu au reușit deocamdată să convingă instituțiile abilitate că această tranzacție nu va aduce prejudicii consumatorilor finali.

Există o serie de avize pozitive dinspre diferite piețe, așa că se pare că aceasta este direcția înspre care ne îndreptăm încet-încet.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep