HomeEvenimenteBUILDO chestie misto pentru configurari automate: Microsoft Dev Home

O chestie misto pentru configurari automate: Microsoft Dev Home

La BUILD 2023 Microsoft a anunțat Dev Home, soluția de automatizare a mediilor de dezvoltare pe Windows.
La BUILD 2023 Microsoft a anunțat Dev Home, soluția de automatizare a mediilor de dezvoltare pe Windows.

Ieri seară am văzut la BUILD 2023 o chestie mișto adusă de Microsoft în Windows 11: Dev Home. Este vorba despre o soluție de automatizare a instalării mediilor de dezvoltare pe Windows. Practic, folosind combinația de WinGet și elemente de configurare, companiile sau utilizatorii, pot să creeze operații de instalare automată pentru pachetele necesare dezvoltării software cu orice fel de instrumente.

Iar împreună cu nou lansata opțiune Dev Drive din Windows 11 duc la scurtarea semnificativă a timpului petrecut pentru configurarea specializată a stațiilor de dezvoltare. Dev Drive este o formă specială pentru crearea unui volum, a cărui singur scop este să crească performanța în procesele de compilare/rulare a proiectelor.

Dev Home permite folosirea unui dashboard în care să fie evidențiate date relevante legate de proiectul configurat, descărcarea automată a pachetelor necesare pentru scrierea de cod, integrarea cu GitHub etc.

În dashboard pot să apară date legate de proiecte, task-urile la care se lucrează, problemele din GitHub, PR-urile, conexiunile SSH și încărcarea resurselor. Se pot crea fișiere de configurare specifice, inclusiv cu opțiuni pentru personalizare, care să fie folosite apoi pe alte sisteme.

Ca fapt divers, în demo-ul făcut de Scott Hanselman și Kayla Cinnamon, a fost prezentată și posibilitatea configurării unui Windows Terminal standalone.

Apropo de demo, vă recomand să îl urmăriți că merită:

Pentru moment Dev Drive a apărut în cel mai nou build Windows 11 Insider Preview Dev, iar Dev Home poate fi instalat de aici.

Una peste alta, soluția este foarte faină și va permite reducerea semnificativă a timpului necesar înrolării developerilor în cadrul companiilor. Chiar mă mir că abia acum Microsoft s-a gândit să vină cu așa ceva, dedicat pentru development.

Partea și mai faină este că proiectul este open source, cine vrea poate să contribuie. Detaliile sunt aici.

Păreri?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep